Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Γκροντόβκα στο Ντονιέτσκ και συνεχίζουν να προελαύνουν

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Γκροντόβκα στο Ντονιέτσκ και συνεχίζουν να προελαύνουν.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέλαβαν την Γκροντόβκα στο Ντονιέτσκ ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
 

Η ρωσική ομάδα στρατευμάτων “Κέντρο” κατέλαβε το χωριό Γκροντόοβκα που βρίσκεται στην (κατεύθυνση του Ποκρόβσκ) είναι μια πόλη που βρίσκεται στη γραμμή Σελίντοβο-Νοβογκροντόβκα-Γκροντόβκα, πέρα ​​από την οποία ανοίγει το μονοπάτι προς το Ποκρόβσκ για τα ρωσικά στρατεύματα.

Επιπλέον, ο ρωσικός στρατός θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει επίθεση στο πίσω μέρος της ομάδας Κουροχόβσκαγια των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Ρωσία επιτέθηκε με υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal στην «κρυψώνα» των ουκρανικών F-16

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα πως ένας υπερηχητικός πύραυλος τύπου Kinzhal της Ρωσίας χτύπησε την αεροπορική βάση Σταροκοστιαντίνιφ, στη δυτική περιφέρεια Χμελνίτσκι, όπου επιτίθεται συχνά η Ρωσία.

Πάνε τα παλιά μας αυτοκίνητα! Πότε θα αποσυρθεί υποχρεωτικά το αμάξι σας

Πρόκειται για μια σπάνια παραδοχή, αφού η Ουκρανία δεν αποκαλύπτει τα αποτελέσματα των πυραυλικών επιθέσεων που εξαπολύει η Ρωσία σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία να αναφέρει ωστόσο ότι κατέρριψε 32 ρωσικά drones και δύο ακόμα υπερηχητικούς πυραύλους τύπου Kinzhal.

Το ρωσικό πλήγμα στην αεροπορική βάση Σταροκοστιαντίνιφ έχει την σημασία του, αφού πραγματοποιήθηκε μία ημέρα αφότου ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας είπε πως η χώρα θα προμηθεύσει την Ουκρανία με περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 τους ερχόμενους μήνες. 

Η συγκεκριμένη βάση, που αποτελεί την έδρα της 7ης Πτέρυγας Μάχης της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, θεωρείται ως μια από τις πιο κατάλληλες στρατιωτικές βάσεις για να γίνει η «φωλιά» των F-16 που θα παραλάβουν οι Ουκρανοί. Αφενός, λόγω της θέσης της μεταξύ Λβιβ και Κιέβου, μακριά από τα σύνορα με την Ρωσία και αφετέρου επειδή διαθέτει ισχυρά υπόστεγα σοβιετικής κατασκευής.

Tέλος στις ιδιόχειρες διαθήκες - Δικαίωμα κληρονομιάς αποκτούν οι σύντροφοι

Η Ουκρανία, που παρέλαβε μια παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 αυτό το καλοκαίρι έπειτα από πολύμηνη άσκηση παρασκηνιακής πολιτικής πίεσης στη Δύση, κρατά την τοποθεσία των μαχητικών της άκρως απόρρητη προκειμένου να τα προστατεύσει από πλήγματα μεγάλου βεληνεκούς που η Ρωσία διεξάγει σε όλη τη διάρκεια του πολέμου.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας δεν ανέφερε αν το πλήγμα προκάλεσε ζημιές στην αεροπορική βάση, όμως η παραδοχή ενός πυραυλικού πλήγματος στην περιοχή γύρω από τη βάση δεν είναι κάτι συνηθισμένο.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης Σέρχιι Τιούριν δήλωσε ότι δεν υπάρχουν απώλειες μεταξύ των αμάχων ή ζημιές σε κρίσιμης σημασίας υποδομές. Σε ό,τι αφορά τους άλλους δύο πυραύλους τύπου Kinzhal, η ουκρανική αεράμυνα τους κατέρριψε στην περιοχή του Κιέβου, με αποτέλεσμα να πέσουν θραύσματα  σε τρεις συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας, χωρίς να σηειωθούν ανθρώπινες απώλειες ή υλικές ζημιές.

 

 

 

Tags
Back to top button