Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Οι παπάδες μαχόμενοι δίπλα στο λαό

Το θετικό στίγμα του ζωντανού παρόντος της Εκκλησίας στις ανησυχίες μιας κοινωνίας, έδωσε πρόσφατα ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, εφημέριος Καλλιμασιάς και πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου. Βρέθηκε δίπλα στον κόσμο, που διαμαρτύρονταν κατά της δημιουργίας Κλειστού Κέντρου Προσφύγων -Μεταναστών στην περιοχή. Μάλιστα κατά την διάρκεια της απώθησης από τα ΜΑΤ λιποθύμησε από τη ρίψη χημικών.

π. Ηλίας Μάκος για το protothema.gr

Και όσοι διαδήλωναν σαφώς δεν είναι εναντίον των προσφύγων-μεταναστών, που τους βοηθούν με πολλούς άλλωστε τρόπους, αλλά επιθυμούν να βρεθεί μια όσο το δυνατόν καλύτερη λύση, που να μην επιβλαβής για τον τόπο και τους κατοίκους, αλλά ούτε και για τους μετανάστες-πρόσφυγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στις ημέρες μας οι κληρικοί οφείλουν, κατά το παράδειγμα των πατέρων, που δεν αδιαφορούσαν για το τι συνέβαινε γύρω τους, να είναι παρόντες στα ζητήματα και όχι αποκομμένοι από αυτά. Κινητοποιημένοι και όχι ναρκωμένοι...

Κύριο χαρακτηριστικό αλλά και στόχος μιας σύγχρονης ποιμαντικής είναι η συνειδητοποίηση των αναγκών των πολιτών και η στήριξή τους, μέσα από τη βιωματική εμπειρία, την ανάλυση των συνθηκών και την ενεργοποίηση.

Έτσι ο ιερέας δεν μένει ατσαλάκωτος, αλλά έρχεται σε άμεση επαφή με τα προβλήματα των συνανθρώπων, αλλά και τον αντίκτυπο, που αυτά έχουν.
Δεν στέκεται αδιάφορος απέναντι σ' αυτά, αλλά τον αγγίζουν βαθύτατα και τον οδηγούν σε μετοχή, συμμετοχή και δράση.

Αυτό δεν είναι εκκοσμίκευση του ρόλου του, αυτό είναι όρος και υποχρέωση της λεπτής και δύσκολης αποστολής του.

Μέσα από την πράξη του κληρικού, μέσα από τη μαχόμενη ποιμαντική, νιώθουν οι άνθρωποι το ενδιαφέρον και την προσφορά και την αξία της Εκκλησίας, που δεν είναι σε απόσταση από αυτούς, που δεν δημιουργεί χάσμα από αυτούς, αλλά είναι η Εκκλησία αυτοί οι ίδιοι.

Σκοπός του κλήρου δεν μπορεί να είναι άλλος, παρά να αγκαλιάσει τους ανθρώπους και οτιδήποτε τους απασχολεί, όχι μόνο με τη φωνή του, αλλά με την παρουσία του, τα μάτια του, την καρδιά του.

Όταν οι ιερείς αναζητούν τους ανθρώπους και προστρέχουν κοντά στον κόσμο, τότε και οι άνθρωποι τους αναζητούν και προστρέχουν κοντά στους κληρικούς.

Tags
Back to top button