Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι... ξεροκέφαλοι ζουν περισσότερο αναφέρει νέα έρευνα

Όσοι είναι πεισματάρηδες, ευσυνείδητοι εργαζόμενοι και αισιόδοξοι στη ζωή τους, έχουν εξασφαλίσει το εισιτήριο της μακροζωίας.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ρώμης και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο μελέτησαν 29 άτομα, ηλικίας μεταξύ 91 και 101 ετών, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν καλύτερη σωματική υγεία από συγγενείς τους, ηλικίας 51 έως 75 ετών.

Οι γηραιότεροι, κάτοικοι εννέα χωριών στο Cilento της νότιας Ιταλίας, είχαν καλύτερη υγεία από ότι οι νεότεροι συγγενείς τους, γεγονός που δείχνει ότι τα χρόνια που ακολουθούν, προσδίδουν μεγαλύτερη αίσθηση ευεξίας.

Επίσης, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, η υψηλή αυτοπεποίθηση, η έντονη αίσθηση ελέγχου των καταστάσεων και η ικανότητα λήψης αποφάσεων ήταν πιο έντονη στους αιωνόβιους.

«Η αγάπη των ανθρώπων για τη γη τους, την ιδιοκτησία τους, τους δίνει ένα στόχο, ένα σκοπό για να ζήσουν», εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης, Anna Scelzo. «Αυτή είναι η ζωή μου και δεν πρόκειται να την εγκαταλείψω» είναι η βασική σκέψη των γηραιότερων ανθρώπων, όπως επισημαίνει η ίδια.

Tags
Back to top button