Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι κίνδυνοι που κρύβουν τα «υγιεινά» τρόφιμα-Τι πρέπει να προσέχουμε

Πολλές τροφές που θεωρούμε «υγιεινές», μπορεί ναι μην είναι και τόσο καλές για την υγεία μας, όσο φανταζόμαστε. Το σημαντικότερο παράδειγμα είναι οι συσκευασμένες σαλάτες.


Μπορεί στις συσκευασμένες σαλάτες να αναγράφεται ότι είναι έτοιμες να καταναλωθούν, αλλά αποτελούν ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη μικροβίων, ενώ είναι η δεύτερη αιτία τροφικής δηλητηρίασης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Leicester μάλιστα, διαπίστωσαν ότι τα χαλασμένα φύλλα στις συσκευασμένες σαλάτες ευνοούν την ανάπτυξη της σαλμονέλας, ενός βακτηρίου το οποίο ευθύνεται για 50.000 θανάτους κάθε χρόνο στην Ευρώπη.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε

Είναι σημαντικό να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις ετικέτες των τροφίμων. Έτσι, θα είστε σε θέση να ξεχωρίσετε ποια είναι πραγματικά υγιεινά και να αποφύγετε τις «παγίδες». Αρκεί να διαβάσετε τη λίστα με τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν.

Για παράδειγμα, ορισμένα ψωμιά χωρίς γλουτένη έχουν πρόσθετα και πολλές χημικές ουσίες. Ο διαιτολόγος Aisling Pigott αναφέρει ότι κυριαρχεί η αντίληψη πώς η επιλογή ενός ψωμιού χωρίς γλουτένη είναι πιο υγιεινή, αλλά στην πραγματικότητα καταναλώνουμε το ίδιο προϊόν χωρίς τη συγκεκριμένη ουσία, αλλά με επιπλέον πρόσθετα που βελτιώνουν τη γεύση του.


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τροφίμων χωρίς Γλουτένη της Αγγλίας αναφέρει ότι όλα τα συστατικά των εν λόγω προϊόντων αξιολογούνται για την ασφάλειά τους και εγκρίνονται από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων.

Τέλος, πρέπει να δίνετε μεγάλη προσοχή στην επιλογή τροφίμων που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και αποτελούν μία πολύ δημοφιλή διατροφική τάση.

Τα δημητριακά, τα ψωμιά, τα ζυμαρικά, το γιαούρτι, ακόμη και οι σούπες, στις οποίες προστίθενται πρωτεΐνες, κυριαρχούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, στην πραγματικότητα όμως δεν τα χρειαζόμαστε, αφού μπορούμε να προσλάβουμε την πρωτεΐνη που έχει ανάγκη ο οργανισμός μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής.

Tags
Back to top button