Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι επιδημιολόγοι «απειλούν» πάλι παρά το εμβόλιο: «Μπορεί να φοράτε μάσκες για χρόνια»

Ο κορωνοϊός φαίνεται πως έδωσε την ευκαιρία στο σύστημα για να κτυπάει ανελέητα του πολίτες και να τους επιβάλλει δυσάρεστες καταστάσεις.

Ένας από τους κορυφαίους καθηγητές επιδημιολογίας στη Βρετανία, ο Τζόναθαν Βαν-Ταμ, «απείλησε» ότι οι μάσκες μπορεί να είναι απαραίτητες ακόμα και για χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής εκτίμησε ότι θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια μέχρι οι Βρετανοί να αποχωριστούν τις μάσκες και τα αντισηπτικά από την καθημερινότητά τους.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα μεγάλα πάρτι δεν θα είναι δυνατά ακόμη και λίγο μετά την κυκλοφορία του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο Βαν-Ταμ παρευρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ότι ο κορωνοϊός θα μπορούσε με τον καιρό και με τους εμβολιασμούς να λάβει τον χαρακτήρα του εποχικού ιού.

Σημειώνεται ότι ο Τζόνσον διαβεβαίωσε τους Βρετανούς ότι το εμβόλιο πληροί τις αυστηρότερες απαιτήσεις υγείας και ασφάλειας και ότι προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα έχουν οι ηλικιωμένοι στα κέντρα φροντίδας, οι υγειονομικοί και κοινωνικοί λειτουργοί, καθώς και οι όσοι είναι κλινικά ευάλωτοι.

H Βρετανία έγινε την Τετάρτη η πρώτη δυτική χώρα που εγκρίνει ένα εμβόλιο κατά της covid-19, πριν τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αφού η βρετανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ενέκρινε σε χρόνο ρεκόρ το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech για έκτακτη χρήση.

Η χορήγηση του εμβολίου θα ξεκινήσει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε σήμερα τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για χρήση», ανακοινώθηκε σήμερα.

«Προφανώς είμαι απολύτως ενθουσιασμένος από τα νέα, πολύ περήφανος που η Βρετανία θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα έχει ένα κλινικά εγκεκριμένο εμβόλιο», δήλωσε από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Tags
Back to top button