Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι έξι τροφές που πρέπει να βάλεις στην διατροφή σου για την πρόληψη και θεραπεία του έλκους

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από έλκος.


Πρόκειται για μια ανοιχτή πληγή στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό του σώματός μας, που προκαλείται από σπάσιμο του δέρματος ή της βλεννογόνου μεμβράνης που δεν έχει επουλωθεί.

Χωρίζεται στις εξής κατηγορίες: Στο γαστρικό (στομαχικό) έλκος, το οισοφαγικό έλκος και το έλκος του δωδεκαδάκτυλου, όπως αναφέρει το Health line.

Το έλκος δεν δημιουργείται απευθείας από το στρες, όπως πιστεύαμε, αλλά από το βακτήριο Helicobacter pylori, σύμφωνα με το Reader’s digest. Γι’ αυτό το λόγο, χρησιμοποιούνται αντιβιοτικά για την θεραπεία του.

Η φύση, βέβαια, πάντα προνοεί. Υπάρχουν έξι τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και θεραπεία του έλκους και καλό θα ήταν να τις εντάξουμε στην διατροφή μας αν υποφέρουμε από έλκος.


Μέλι

Αποτελεί ένα οικείο φάρμακο που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια. Το μέλι καταπολεμά τα βακτήρια και μπορεί να βοηθήσει την επούλωση ενός δερματικού έλκους και στην αντιμετώπιση του Helicobacter pylori.

Μπρόκολο, λαχανάκι Βρυξελλών, κουνουπίδι

Αυτά τα σταυροειδή λαχανικά περιέχουν σουλφοραφάνη, μια χημική ένωση που συνθλίβει το βακτήριο Helicobacter pylori.

Λάχανο

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το αμινοξύ γλουταμίνη βοηθά στην καταπολέμηση του έλκους. Βοηθά στην θωράκιση της βλεννώδους επένδυσης του εντέρου και στην βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο στομάχι.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι και το κεφίρ περιέχουν καλά βακτήρια που αναστέλλουν την δράση του Helicobacter pylori και κάνουν το έλκος να γιατρευτεί γρηγορότερα.

Φρούτα, λαχανικά, ολικής άλεσης

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες κρατούν μακριά το έλκος κυρίως του δωδεκαδάκτυλου. Σε έρευνα του Χάρβαρντ, οι ερευνητές βρήκαν ότι όσοι λάμβαναν φυτικές ίνες από τις τροφές τους, είχαν 32% μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν έλκος του δωδεκαδάκτυλου. Οι διαλυτές φυτικές ίνες, που βρίσκονται στη βρώμη, τα φασόλια, στο κριθάρι, στον αρακά και στα αχλάδια σχηματίζουν για γλιστερή κόλλα στο στομάχι που λειτουργεί ως τοίχος ανάμεσα στην εσωτερική επένδυση και των διαβρωτικών οξέων του στομάχου.

Τσάι

Το τσάι καλύπτει το στομάχι, όπως κάνει και στον λαιμό με το μαλακό του επίχρισμα. Προκαλεί ανακούφιση από τον πόνο και τις πληγές.

bovary.gr

 

Tags
Back to top button