Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι ευεργετικές ιδιότητες των φραγκόσυκων που δεν γνωρίζετε

Τα φραγκόσυκα, ή αλλιώς ινδιάνικα σύκα, είναι φρούτα που απαιτούν αρκετό χρόνο για να καθαριστούν εξαιτίας των λεπτών αγκαθιών που περιβάλλουν τη φλούδα τους, αλλά τόσο η γεύση τους και η θρεπτική αξία τους θα σας αποζημιώσουν.

Η φραγκοσυκιά, που έλκει την καταγωγή της από το Μεξικό, φυτρώνει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και οι καρποί της έχουν μεγάλη θρεπτική αξία εξαιτίας των μακροθρεπτικών συστατικών που περιέχουν. Έχουν, επίσης, εντυπωσιακά μεγάλη περιεκτικότητα σε χαλκό, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Από τη διατροφική ανάλυση φαίνεται ότι τα φραγκόσυκα είναι χαμηλά σε κορεσμένα λιπαρά, δεν έχουν χοληστερόλη και ζάχαρη, ενώ η περιεκτικότητά τους σε νάτριο είναι πολύ χαμηλή. Επιπλέον, έχουν υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών, πολυφαινολών και αντιοξειδωτικών, που δρουν προστατευτικά ενάντια στον καρκίνο, αλλά και σε διάφορους ιστούς και όργανα, όπως στις αρτηρίες, τα νεύρα, στους οφθαλμούς και τις αρθρώσεις. 

Τα φραγκόσυκα εξαιτίας των φυτικών ινών και της πηκτίνης που περιέχουν μπορούν να μειώσουν τη γλυκόζη του αίματος, μειώνοντας την απορρόφηση του σακχάρου στο στομάχι και στο έντερο. Χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, για τη θεραπεία της υπερλιπιδαιμίας και της χοληστερόλης. 

Παράλληλα, με την κατανάλωσή τους μειώνονται συμπτώματα του όπως η ναυτία, η ανορεξία και η ξηροστομία. Ωστόσο, δεν φαίνεται να βοηθούν σε συμπτώματα όπως ο πονοκέφαλος, η ζάλη και η διάρροια. Δυναμώνουν, πάντως, το ανοσοποιητικό σύστημα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.
 

Tags
Back to top button