Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι διατροφικοί «θησαυροί» του χειμώνα που πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά

Αυτά τα θρεπτικά τρόφιμα του χειμώνα σίγουρα πρέπει να τα εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή.

Τα μούρα είναι ένα νόστιμο και ευπροσάρμοστο σνακ και η γλυκιά τους γεύση τα κάνει ιδανικά για sherbets, μαρμελάδες, ζελέδες, τάρτες φρούτων, πίτες αλλά και για κρασιά ή τσάγια. Είναι γεμάτα στα θρεπτικά συστατικά για την υγεία μας, όπως ο σίδηρος, η ριβοφλαβίνη, οι βιταμίνες C και Κ, το κάλιο, ο φώσφορος, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.

Τα φασόλια αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών και βιταμινών. Ακόμη, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, σε μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο κ.α καθώς και ελευθέρων ακόρεστων λιπαρών οξέων. Το ίδιο ισχύει και για τις φακές που είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα για τον χειμώνα, ιδίως σε μορφή σούπας. Ειδικά οι φακές είναι πλούσιες σε σίδηρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για καλή αιμοποίηση και γερό ανοσοποιητικό.

Οι ξηροί καρποί είναι πολύ σημαντικοί για το σώμα σου αφού το γεμίζουν ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες. Κάθε μέρα, φάε 4-5 κάποιο από τα παρακάτω: αμύγδαλα, καρύδια, πεκάν, φιστίκια, κάσιους, φουντούκια, macadamia.

Τα ψάρια όπως ο σολομός και ο μπακαλιάρος, αποτελούν καλή πηγή βιταμίνης Β12. Αυτή συμβάλλει στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος!

Ο λιναρόσπορος επίσης είναι σούπερ τροφή - είναι γεμάτο βιταμίνες, αντιοξειδωτικές και οιστρογονικές ιδιότητες, μπορούν να βελτιώσουν τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση ενώ διαθέτει πρωτεΐνη η οποία είναι πλούσια σε αμινοξέα αργινίνη, ασπαρτικό οξύ και γλουταμινικό οξύ.

Φυλλώδη λαχανικά να τρως κάθε μέρα αλλά και γενικώς να κάνεις ωραίες σαλάτες - Super stars είναι το μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, κουνουπίδι, ρόκα και άλλα.

Γέμισε τα ράφια σου με μπαχαρικά - κύμινο, κανέλα, τζίντζερ, σαφράν, γαρίφαλο, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, κόλιανδρο και μη ξεχνάς να τα καταναλώνεις.

Tags
Back to top button