Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Οι άνθρωποι καραντίνα και οι φάλαινες παίζουν δίπλα στις ακτές! (βίντεο)

Την ώρα που οι άνθρωποι παραμένουν σπίτι τους καραντίνα, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αρκετά άγρια ζώα έχουν βρει την ευκαιρία για να κάνουν ανέμελα τις βόλτες τους.

Μια ναυτική περιπολία στη θαλάσσια περιοχή της νότιας Γαλλίας κινηματογράφησε μοναδικές εικόνες με φάλαινες να παίζουν ελεύθερες σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές!

Το χαριτωμένο ζευγάρι -του είδους της πτεροφάλαινας- εντοπίστηκε την Τρίτη στα νερά κοντά στο εθνικό πάρκο Calanques, μια προστατευμένη περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, δίπλα, όμως, στο συνήθως πολυσύχναστο, αλλά τώρα «κλειδωμένο», λιμάνι της Μασσαλίας.

Ο Didier Reault, ο οποίος είναι επικεφαλής του σκάφους του πάρκου, λέει ότι είναι «πολύ πολύ σπάνιο» για τις φάλαινες να κολυμπούν τόσο κοντά στην ακτή.

«Συνήθως παραμένουν πιο μακριά, στα βαθύτερα νερά της Μεσογείου, αλλά φαίνεται ότι το lockdown επέτρεψε σε αυτά τα εκπληκτικά κήτη να πλησιάσουν», όπως δήλωσε ο Reault.

Η πτεροφάλαινα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ζώο στον πλανήτη μετά τη γαλάζια φάλαινα, και είναι, μάλιστα, το μεγαλύτερο κητώδες που παρατηρείται στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη τη Μεσόγειο.

Έχει μακρύ και λεπτό σώμα με μικρό, σε σχέση με το μέγεθος της φάλαινας, και δρεπανόσχημο ραχιαίο πτερύγιο, που βρίσκεται αρκετά πίσω από το μέσο του σώματος του ζώου. 

Το μέγεθος του σώματος του υποπληθυσμού της Μεσογείου είναι παρόμοιο με το μέγεθος των ατόμων που ζουν στον Ατλαντικό και λίγο μεγαλύτερο από αυτά που κατοικούν στην υφαλοκρηπίδα ΒΔ των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Το μέγιστο μήκος είναι 22,5 μέτρα για τα θηλυκά και 21 μέτρα για τα αρσενικά, αν και το μέσο μήκος είναι 15-19 μέτρα. Το μέγιστο βάρος που έχει καταγραφεί ποτέ είναι 90 τόνοι.

Στη Μεσόγειο, το μήκος των νεογέννητων είναι περίπου 5,2 μέτρα για τα αρσενικά και τα θηλυκά, λίγο μικρότερο από εκείνο στον Ειρηνικό ωκεανό, όπου είναι μεταξύ 6 και 6,5 μέτρων.

Tags
Back to top button