Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι 50 τροφές του μέλλοντος

Αυτές είναι, σύμφωνα με την WWF, οι 50 τροφές του μέλλοντος.

Η WWF σε συνεργασία με την Knorr, τον κολοσσό της βιομηχανίας τροφίμων, δημιούργησαν μετά από σχετική έρευνα, μια λίστα όπου καταγράφονται οι τροφές που η κατανάλωσή τους είναι ευεργετική για την υγεία μας αλλά και τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

Οι τροφές φυτικής προέλευσης βοηθούν στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος που προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από την παραγωγή βόειου κρέατος. Γι’ αυτό και στην έρευνα αναφέρονται ως τροφές που θα επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο που τρώμε στο μέλλον. Βρισκόμαστε εξάλλου σε μια εποχή που η συνεχής αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού δημιουργεί ερωτήματα για τους τρόπους κάλυψης των διατροφικών μας αναγκών και το πώς αυτοί θα διαμορφωθούν ενώ οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την κλιματική αλλαγή. Τα τελευταία χρόνια βέβαια, η μείωση (από πολλούς) κατανάλωσης ζωικών προϊόντων και η παραγωγή υποκατάστατων επεκτείνεται σε μια προσπάθεια αλλαγής των διατροφικών μας συνηθειών. Σημειώνεται ακόμα ότι μια νέα βιομηχανία, αυτή της παραγωγής προϊόντων «κρέατος» και «ψαριών» που παράγονται εργαστηριακά βρίσκεται σε εμβρυικό στάδιο αλλά σε μερικά χρόνια θα είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Οι τροφές συμπεριλήφθηκαν στη λίστα με κριτήρια όπως η υψηλή διατροφική αξία τους, η γεύση, η διαθεσιμότητα, το πόσο οικονομικές είναι κ.ά. ενώ το σύνολο των κριτηρίων διαμορφώθηκε λαμβάνοντας επίσης υπόψιν διατροφικές εισηγήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Υγείας.

Δείτε εδώ την έρευνα

Tags
Back to top button