Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Οι 13 τροφές που δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ στο ψυγείο

Πολλά από τα τρόφιμα που θεωρούμε ότι θέλουν ψυγείο για να διατηρηθούν, χρειάζονται απλά θερμοκρασία δωματίου. Το κρύο όχι μόνο δεν τους προσφέρει τίποτα, αλλά τα αλλοιώνει και τα καταστρέφει.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

 Βασιλικός: Κάτω από τους 40 βαθμούς κελσίου, μαυρίζει σε χρόνο dt. Το καλύτερο που έχει κανείς να κάνει για εκείνον είναι να τον βάλει μέσα σε νεράκι για λίγο και μετά σε πλαστική σακούλα για να διατηρήσει την υγρασία του.

 Πατάτες: Αυτό που χρειάζονται είναι απλά ένα δροσερό περιβάλλον, σε χάρτινη σακούλα και στο ντουλάπι που δεν πιάνει ήλιος ή θερμότητα συνολικά.

 Κρεμμύδι: Το κρεμμύδι θέλει αέρα. Στην κατάψυξη ή το ψυγείο μόνο το κομμένο. Το ολόκληρο μπαίνει σε χάρτινη σακούλα και όχι μαζί με πατάτες γιατί το κρεμμύδι απελευθερώνει αέριο και υγρασία που τις αλλοιώνει.

 Ντομάτες: Μόνο πάγκο για την ντομάτα. Η ψύξη την αλλοιώνει με αποτέλεσμα να χάνει τη φρεσκάδα και άρα τη γεύση της.

 Καφές: Είναι τυχαίο πως ποτέ, σε καμία σωστή καφετέρια δεν έβαλαν τον καφέ μέσα στο ψυγείο; Η υγρασία του ψυγείου παίρνει μακριά το άρωμα του καφέ. Η καλύτερη λύση είναι το κλείσιμο σ' ένα αεροστεγές δοχείο.

Σκόρδο: Η ιδανική θερμοκρασία για να πάρει κανείς από εκείνο ό,τι θελει είναι οι 15-20 βαθμοί. Ένα δοχείο που αναπνέει και το δροσερό ντουλάπι της κουζίνας είναι το καλύτερο μέρος για το σκόρδο.

Καυτερή sauce: Ό,τι σε σάλτσα έχει μέσα πικάντικα συστατικά τα διατηρούμε εκτός ψυγείου. Μέσα σ' αυτό χάνουν βαθμούς από τη «ζέστη» τους.

Μέλι: Το μέλι στο ψυγείο γίνεται κρύσταλλο

Κομμένο ψωμί: Στο ψυγείο στεγνώνει.

Ξηροί καρποί: Ειδικά τα αποφλοιωμένα ξηροκάρπια που δεν είναι συσκευασμένα, μέσα στο ψυγείο «ποτίζουν» τις οσμές των άλλων τροφών.

Αβοκάντο: Επιλέγουμε πάντα ώριμα, σε μικρή ποσότητα για να τα καταναλώσουμε άμεσα.

Ελαιόλαδο: Αν θελει κανείς βούτυρο, μαργαρίνη ή φυτικό λίπος, υπάρχει στο εμπόριο.

 Μαύρη σοκολάτα: Το ψυγείο δεν είναι η λύση σχεδόν για καμία σοκολάτα

Tags
Back to top button