Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Ο.Γεροβασίλη: «Αξιολόγηση για εμάς δεν σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις»

«Πιστεύω ακράδαντα στις ικανότητες υπαλλήλων που δίνουν με αυταπάρνηση τον καλύτερο εαυτό τους. Με την τροπολογία θωρακίζουμε αυτούς τους υπαλλήλους γιατί κάνοντας πράξη την αξιολόγηση καταρρίπτουμε το στερεότυπο που θέλει τους δημόσιους υπαλλήλους να μην θέλουν την αξιολόγηση» τόνισε η κυρία Ολγα Γεροβασίλη… 

Διαβεβαιώσεις ότι η αξιολόγησης δεν θα οδηγήσει σε απολύσεις ή σε καθεστώς διαθεσιμότητας τους δημόσιους υπαλλήλους έδωσε η κυρία Ολγα Γεροβασίλη παρουσιάζοντας στην Βουλή την τροπολογία μέσω της οποίας επιχειρεί να ξεμπλοκάρει την διαδικασία και να υποχρεώσει τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης να «τρέξουν» το σύστημα αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι η προωθούμενη ρύθμιση προβλέπει πως όσοι εκ των αξιολογούμενων και αξιολογητών αρνηθούν να συμπληρώσουν τις σχετικές εκθέσεις δεν θα λαμβάνουν μέρος στις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων.

«Είναι γνωστό ότι με το συγκεκριμένο σύστημα ρυθμίστηκε με αξιοκρατικό τρόπο το ζήτημα της αξιολόγησης. Το σύστημα αποτελεί αναγκαίο συστατικό για της δημοκρατική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης», ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να προσθέσει ότι η τροπολογία «αναδεικνύει την αυτονόητη υποχρέωση των προϊσταμένων για αξιολόγηση του προσωπικού τους»

Η κυρία Γεροβασίλη υποστήριξε πως «Αξιολόγηση για εμάς δεν σημαίνει διαθεσιμότητες και απολύσεις, ταυτόχρονα όμως, δεν σημαίνει αποχή από τα αυτονόητα καθήκοντα και απαξίωση των δομών του δημοσίου. 

Αξιολόγηση σημαίνει βελτίωση των υπαλλήλων, αναβάθμιση των δεξιοτήτων του και κατ επέκταση βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών. Με αυτή την τροπολογία προβλέπεται ότι οι αξιολογητές για να μετέχουν σε διαδικασίες επιλογής προϊστάμενων πρέπει να έχουν κάνει την αξιολόγηση.

Όσοι έχουν θέσεις ευθύνης έχουν και υποχρεώσεις όπως η αξιολόγηση. Επι της ουσίας νομοθετούμε το αυτονόητο». Σημείωσε τέλος πως «Πιστεύω ακράδαντα στις ικανότητες υπαλλήλων που δίνουν με αυταπάρνηση τον καλύτερο εαυτό τους. 

Με την τροπολογία θωρακίζουμε αυτούς τους υπαλλήλους γιατί κάνοντας πράξη την αξιολόγηση καταρρίπτουμε το στερεότυπο που θέλει τους δημόσιους υπαλλήλους να μην θέλουν την αξιολόγηση»

Tags
Back to top button