Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Οφειλές στη ΔΕΗ: Έρχεται νέα απόφαση για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, νέα ΚΥΑ η οποία θα ρυθμίζει τις περιπτώσεις διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

"Προχωράμε με το υπουργείο Οικονομικών στην έκδοση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τους καταναλωτές, οι οποίοι, λόγω της πανδημίας, βρέθηκαν σε δεινή θέση και δεν μπόρεσαν ή δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό που απαιτείται για τους λογαριασμούς. Πολύ γρήγορα θα βγει αυτή η απόφαση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει και θα γίνει. Προφανώς, κανείς δεν θέλει για τους συμπολίτες μας οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, να επιδεινώνεται η κατάσταση τους λόγω της πανδημίας, άρα προσπαθούμε και θα το κάνουμε πολύ γρήγορα", απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, έκανε λόγο για αναλγησία της κυβέρνησης και την κάλεσε να βρει άμεσα λύση σε συνεργασία με τους δήμους, τονίζοντας ότι πριν λίγες μέρες, "στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιήθηκαν διακοπές ρεύματος από κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ, παρουσία και συνοδεία των ΜΑΤ, σε νοικοκυριά, τα οποία απολύτως αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους".

"Ενώ στην πρώτη φάση της πανδημίας η κυβέρνηση αντιμετώπισε το πρόβλημα, στη δεύτερη, που είναι ακόμη πιο δύσκολη, ουσιαστικά αφήνει ακάλυπτες, αρρύθμιστες αυτές τις περιπτώσεις και προχωράει με αναλγησία και κόβει το ρεύμα σε νοικοκυριά τα οποία ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας", ανέφερε η κ. Γιαννακοπούλου και πρόσθεσε:

"Θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την άμεση επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού θέματος. Μπορείτε -και πρέπει- χωρίς καθυστέρηση να εκδώσετε μία νέα, αντίστοιχη της πρώτης ΚΥΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα καλύπτει και το δεύτερο διάστημα της πανδημίας, όπου μπορείτε να προβλέψετε ένα νέο ειδικό βοήθημα με συγκεκριμένα κριτήρια για την επανασύνδεση παροχών ρεύματος".

Ανταπαντώντας ο κ. Οικονόμου σημείωσε, ότι υπάρχουν πάγια μέτρα στήριξης των ευάλωτων οικογενειών, όπως το κοινωνικό και το περιβαλλοντικό οικιακό τιμολόγιο, αλλά και η καθολική υπηρεσία προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος, που επιβάλλεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία η οποία, όπως είπε, "είναι μια τελική καταφυγή για όποιο νοικοκυριό ή για όποιον συμπολίτη δεν ενισχυθεί ή δεν μπορέσει να αξιοποιήσει τα άλλα μέτρα τα οποία υπάρχουν, είτε τα πάγια είτε τα έκτακτα".

"Τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση πήρε ειδικά μέτρα για την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, όπως στην περίπτωση του φυσικού αερίου, που έως τώρα δεν υπήρχαν και αυτά προφανώς έχουν μόνιμο χαρακτήρα, αλλά διευκολύνουν και όσους δυσκολεύονται την περίοδο του covid. Άρα, λοιπόν, δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δείχνει αναλγησία γενικώς ή ότι δεν έχει κατανοήσει τα προβλήματα ή δεν πρόκειται να τα αντιμετωπίσει. Υπάρχουν και πάγια μέτρα τα οποία ενισχύονται από την κυβέρνηση και έκτακτα μέτρα για τα οποία πολύ γρήγορα θα βγει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση", διαβεβαίωσε ο κ. Οικονόμου.

Tags
Back to top button