Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Οδεύουμε με βήμα γοργό προς παγκόσμιο πόλεμο

Οι Ρώσοι φυσικοί δεν θα έχουν πλέον πρόσβαση στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων, σύμφωνα με το περιοδικό Nature.

Σύμφωνα με την εξαιρετικά ανησυχητική αποκάλυψη, από την 1η Δεκεμβρίου, οι Ρώσοι ειδικοί δεν θα μπορούν πλέον να εισέρχονται στην επικράτεια του CERN και θα πρέπει να παραδώσουν τη γαλλική και την ελβετική άδεια παραμονής τους.

Ταυτόχρονα, ο οργανισμός μπορεί να επιτρέψει σε όσους Ρώσους το επιθυμούν να μείνουν, αλλά θα είναι απαραίτητο να διακοπούν οι δεσμοί τους με ρωσικά ιδρύματα και να μετεγγραφούν σε αντίστοιχα δυτικά.

Το περιοδικό εκτιμά ότι το CERN θα χάσει επιπλέον 47 εκατομμύρια δολάρια ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, όπως αναφέρει το 

Την άνοιξη του τρέχοντος έτους, το Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής δήλωσε ότι η Ρωσία, σε σχέση με την απαγόρευση της εργασίας στο CERN, χρειάζεται επειγόντως το δικό της κρατικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της θεμελιώδης φυσικής για να μελετήσει τις βαθιές ιδιότητες των στοιχειωδών σωματιδίων και τις αλληλεπιδράσεις τους. σημειώνοντας ότι ένα παράδειγμα ενός τέτοιου προγράμματος πρωτοπορίας είναι το ομοσπονδιακό επιστημονικό και τεχνικό πρόγραμμα για την έρευνα νετρονίων και σύγχρονων υπό την ηγεσία του Ινστιτούτου Ερευνητικού Κέντρου Κουρτσάτοφ», στο πλαίσιο του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία μιας πηγής ακτινοβολίας σύγχροτρον του ΚΚΚ «SKIF» Στην επιστημονική πόλη του Νοβοσιμπίρσκ, την ίδια στιγμή, το INP SB RAS έχει ήδη αναπτύξει ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη επιταχυντών ηλεκτρονίων-ποζιτρονίων στη Ρωσική Ομοσπονδία - το κύριο εργαλείο για τη μελέτη των θεμελιωδών ιδιοτήτων της ύλης.

Το μεγαλύτερο εργαστήριο φυσικής υψηλής ενέργειας ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων (LHC) δημιουργήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Έρευνας με τη συμμετοχή φυσικών από πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Βρίσκεται στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας. Με τη βοήθεια του LHC, έγινε μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις της σύγχρονης φυσικής - αποδείχθηκε η ύπαρξη του μποζονίου Higgs, ενός στοιχειώδους σωματιδίου που ευθύνεται για την ύπαρξη μάζας σε άλλα σωματίδια.

Εδώ δεν μιλάμε πλέον για αντιρωσική παράνοια. Μιλάμε για προετοιμασίες παγκοσμίου πολέμου.

Tags
Back to top button