Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

O πιο εύκολος τρόπος να ξεχωρίσεις το φρέσκο αυγό

Τα αβγά είναι ένας από τους πιο πολύτιμους «συμμάχους» μας σε μαγειρική και ζαχαροπλαστική. Για να βεβαιωθούμε πως είναι και φρέσκα υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι να το διαπιστώσουμε.
Μια πρώτη ματιά…

• Αν τα αβγά είναι συσκευασμένα, ελέγχετε τα στοιχεία της συσκευασίας για την κατηγορία ποιότητας (Α,Β,Γ), βάρος, ημερομηνία συσκευασίας ή ωοσκόπησης, ημερομηνία γέννησης και λήξης του αβγού. Αν τα αγοράσετε χύμα σε καρτέλες, από λαϊκή, μίνι μάρκετ κ.λπ. φροντίστε να ενημερωθείτε από τους ανθρώπους που θα τα προμηθευτείτε.
• Αγοράζετε πάντα αβγά που δεν είναι ραγισμένα και το κέλυφός τους δεν έχει ίχνη αίματος ή ακαθαρσιών:

Πόσο φρέσκο είναι τελικά;
• Ο «κανόνας» λέει ότι όσο λιγότερο φρέσκο το αβγό, τόσο πιο ελαφρύ. Αν κάνετε το τεστ με το αβγό με το νερό, το φρέσκο αβγό (5 ημερών το πολύ) πάει στον πάτο και παραμένει σε οριζόντια θέση, το λιγότερο φρέσκο (1 εβδομάδας περίπου) αιωρείται σε κάθετη θέση, το μπαγιάτικο (3 εβδομάδων) επιπλέει, άρα είναι και ακατάλληλο για κατανάλωση.
• Δοκιμάστε και με τον «ηχητικό έλεγχο». Απλά βάζετε το αβγό δίπλα από το αφτί σας και το κουνάτε ελαφρά. Ο κρόκος δεν πρέπει να χτυπάει στα τοιχώματα.
• Το φρέσκο βρασμένο αβγό αφήνει αρκετό από το ασπράδι του πάνω στο τσόφλι καθώς το καθαρίζετε.
• Όταν σπάσετε σε πιατάκι ένα ωμό αβγό, ο κρόκος και το ασπράδι είναι ενωμένα. Το λιγότερο φρέσκο αβγό έχει πιο νερουλό ασπράδι και ο κρόκος τείνει να γίνει επίπεδος.
• Η μυρωδιά ενός φρέσκου αβγού δεν είναι έντονη και δυσάρεστη, το ασπράδι είναι λευκό και ομοιογενές και ο κρόκος βρίσκεται στο κέντρο. Όταν σπάσετε ένα μπαγιάτικο αβγό η μυρωδιά είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που σας «προειδοποιεί» ότι είναι ακατάλληλο για κατανάλωση.

Tags
Back to top button