Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πάπας Φραγκίσκος στη Βουλγαρία και τα Σκόπια την Κυριακή

Ο πάπας Φραγκίσκος μεταβαίνει την Κυριακή στη Βουλγαρία και στη συνέχεια στα Σκόπια, δύο χώρες στις οποίες κυριαρχεί η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και οι Ρωμαιοκαθολικοί αποτελούν πολύ μικρή μειονότητα.

Με τις επισκέψεις του αυτές, ο πάπας επιδιώκει ασφαλώς να ενθαρρύνει τις 44.000 των καθολικών της Βουλγαρίας (0,6% των 7 εκατομμυρίων κατοίκων) και τις 20.000 των καθολικών των Σκοπίων (0,4% των 2,1 εκατομμυρίων κατοίκων), όμως η συνάντησή του με τις ορθόδοξες εκκλησίες παραμένει ουσιαστικής σημασίας.

Ένας από τους στόχους του τριήμερου ταξιδιού του είναι να βελτιώσει τις σχέσεις με τις ορθόδοξες εκκλησίες.

Οι επικεφαλής της βουλγαρικής ορθόδοξης εκκλησίας έχουν δώσει εντολή στους κληρικούς να μην συμμετάσχουν σε προσευχές ούτε σε λειτουργίες με τον πάπα, λέγοντας πως οι νόμοι τους δεν τους το επιτρέπουν. Όμως ο πάπας θα συναντηθεί με τον ορθόδοξο πατριάρχη Νεόφυτο και θα επισκεφθεί τον ορθόδοξο καθεδρικό ναό στη Σόφια.

Στα Σκόπια ωστόσο ο πάπας δεν θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον ορθόδοξο προκαθήμενο της ορθόδοξης εκκλησίας Στέφανο.

Θα είναι η δεύτερη επίσκεψη πάπα στη Βουλγαρία –ο πάπας Ιωάννης Παύλος είχε επισκεφθεί τη χώρα το 2002– και η πρώτη στα Σκόπια.

Ο πάπας Φραγκίσκος θα περάσει τη Δευτέρα στα Σκόπια, την πόλη όπου το 1910 γεννήθηκε η Μητέρα Τερέζα, την οποία ο ίδιος αγιοποίησε το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags
Back to top button