Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε εδάφη στο Σούμι αλλά πλήρωσε βαρύ τίμημα

Κατά την διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προέλαυσαν 1 χιλιόμετρο κατά μήκος των ανατολικών περιχώρων του Μίρνογκραντ (ή Ντιμιτρόβ για τους Ουκρανούς) και συγκεκριμένα προς την κατεύθυνση του οικισμού Μοσκόβσκογιε (Moskovskoye).

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, την τελευταία ημέρα έχασαν τις ζωές τους 1.330 Ουκρανοί στρατιώτες και αξιωματικοί κατά την διάρκεια των μαχών.

Εξελίξεις από το Υπόλοιπο Πεδίο

Στο υπόλοιπο πεδίο της μάχης και συγκεκριμένα στην βορειοανατολική περιφέρεια του Σούμι, οι σφοδρές εχθροπραξίες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Το Κίεβο μεταφέρει νέες εφεδρείες από τα μετόπισθεν, όπως επίσης και νεοσύλλεκτους που επιστρατεύτηκαν πρόσφατα και εκπαιδεύτηκαν γρήγορα (αναφορές υποστηρίζουν ότι δεν πρόλαβαν καν να ολοκληρώσουν το πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης).

Πάρα αυτά, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις φαίνεται πως κατάφεραν να ανακαταλάβουν κάποια εδάφη στην περιφέρεια του Σούμι, όπως επίσης και να αναγκάσουν τους Ρώσους να οπισθοχωρήσουν μερικώς από τις πολιορκίες τους στην Κονσταντίνοβκα και στην Νοβοκονσταντίνοβκα στο Ντονιέτσκ.

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση ξεκίνησε! Το Βιετνάμ διέγραψε και πάγωσε 86 εκατ. τραπεζικούς λογαριασμούς

Ρώσοι στρατιωτικοί ανταποκριτές γράφουν πως «ο ουκρανικός στρατός το κατάφερε αυτό μέσω αυτοκτονικών αντεπιθέσεων, στις οποίες έχασε πάρα πολλούς στρατιώτες και εξοπλισμό».

Πάρα αυτά, φαίνεται πως η τακτική που εφάρμοσε το Κίεβο είχε αποτέλεσμα, τουλάχιστον σε κάποιους τομείς του μετώπου. Στους υπόλοιπος ο στρατός της Μόσχας φαίνεται πως εξακολουθεί να διατηρεί το πάνω χέρι.

Το πλεονέκτημα του Κρεμλίνου που δεν μπορεί με τίποτα να συναγωνιστεί το Κίεβο είναι η αεροπορική και πυραυλική υπεροχή. Ο ρωσικός στρατός αιματοκύλισε την 57η Μεμονωμένη Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων του ουκρανικού στρατού που βρίσκονταν στα μετόπισθεν του Βολτσάνσκ στο Χάρκοβο. Το πλήγμα πραγματοποιήθηκε με πυραύλους ακριβείας σε δύο φάσεις: πρώτα χτυπήθηκε ένα σημείο παράταξης στρατιωτών στο πεδίο και έπειτα ένα κοντινό κτήριο, γεμάτο με Ουκρανούς στρατιώτες.

Η κατάσταση για τους Ουκρανούς παραμένει το ίδιο άσχημη και εντός της πόλης του Κουπιάνσκ στο Χάρκοβο. Εδώ το Κίεβο δεν διέθετε αρκετές δυνάμεις για να πραγματοποιήσει αντεπιθέσεις και έτσι η ρωσική προέλαση συνεχίζεται. Λέγεται πως πριν λίγες ώρες στρατιώτες της ρωσικής ομάδας δυνάμεων «Δύση» απέκτησαν τον έλεγχο του κεντρικού νοσοκομείου της πόλης.

ρ

Tags
Back to top button