Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Άγκυρα για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Πρόσκληση από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάνπροκειμένου να μεταβεί στην Άγκυρα στο πλαίσιο της 6ης Σύνοδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδας - Τουρκίας έλαβε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η τουρκική προεδρία απέστειλε την πρόσκληση ανταποκρινόμενη σε παλαιότερο αίτημα του κ.κ. Βαρθολομαίου να υπάρξει συνάντηση με τον Τ. Ερντογάν προκειμένου να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η πρόσκληση αφορά το δείπνο που θα παραθέσει ο κ. Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο Beştepe προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται πως, στην ελληνική αποστολή για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός Χάρης Θεοχάρης, καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και Μεταφορών Χρίστος Δήμας.

Στο επίκεντρο των εργασιών αναμένεται να βρεθούν πεδία διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στο μεταναστευτικό, την πολιτική προστασία, την οικονομία, την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και δράσεις πολιτισμού, ενώ στο τραπέζι θα τεθούν και θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος – από τη Μέση Ανατολή και το Ιράν έως την Ουκρανία. Κυβερνητικές πηγές περιγράφουν ως στόχο του Ανώτατου Συμβουλίου την αποτίμηση της προόδου που έχει καταγραφεί δύο χρόνια μετά τη «Διακήρυξη των Αθηνών» και τη διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας, ώστε να αποτρέπονται εντάσεις και να διευκολύνεται η διαχείριση πιθανών κρίσεων.

Tags
Back to top button