Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ο Μπάιντεν προειδοποιεί: «Σκοτειρές μέρες για την Αμερική – Κρατήστε την πίστη σας στη δημοκρατία»

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε δημόσια για πρώτη φορά μετά τη θεραπεία του για καρκίνο, χαρακτηρίζοντας την περίοδο που διανύει η χώρα «σκοτεινή» και καλώντας τους Αμερικανούς να διατηρήσουν την πίστη τους στη δημοκρατία, απέναντι –όπως είπε– στις επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ στην ελευθερία του λόγου και στους θεσμούς.

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών απηύθυνε ομιλία την Κυριακή στη Βοστώνη, μετά τη βράβευσή του με το Βραβείο Δια Βίου Προσφοράς από το Ινστιτούτο Έντουαρντ Μ. Κένεντι, καλώντας τους πολίτες να μείνουν ενωμένοι και αισιόδοξοι.

«Από την ίδρυσή της, η Αμερική υπήρξε φάρος της πιο ισχυρής ιδέας που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα» δήλωσε ο Μπάιντεν. «Αυτή η ιδέα είναι δυνατότερη από κάθε στρατό. Είμαστε πιο ισχυροί από κάθε δικτάτορα».

Ο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι η λειτουργία των Ηνωμένων Πολιτειών βασίζεται σε μια προεδρία με περιορισμένες εξουσίες, σε ένα αποτελεσματικό Κογκρέσο και σε μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να βρίσκεται αντιμέτωπη με το δεύτερο μεγαλύτερο shutdown στην ιστορία της, κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι εκμεταλλεύεται την κρίση για να επιβάλει τον απόλυτο έλεγχοτου κρατικού μηχανισμού.

«Δεν μπορώ να ωραιοποιήσω την κατάσταση. Αυτές είναι σκοτεινές μέρες», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθησή του ότι η χώρα «θα ξαναβρεί την πυξίδα της» και «θα αναδυθεί, όπως πάντα, πιο δυνατή, πιο σοφή και πιο δίκαιη – εφόσον κρατήσουμε την πίστη μας».

Αναφερόμενος σε όσους αντιστέκονται στις πιέσεις της τωρινής διοίκησης, μνημόνευσε δημόσιους υπαλλήλους που παραιτούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας, πανεπιστήμια και κωμικούς που δέχονται επιθέσεις για τη στάση τους. «Οι παρουσιαστές των late-night εκπομπών συνεχίζουν να υπερασπίζονται την ελευθερία του λόγου, γνωρίζοντας ότι ρισκάρουν τις καριέρες τους», είπε.

Ο Μπάιντεν ευχαρίστησε επίσης Ρεπουμπλικανούς αξιωματούχους που αντιτίθενται στις πολιτικές του Τραμπ. «Η Αμερική δεν είναι παραμύθι», ανέφερε. «Εδώ και 250 χρόνια, είναι μια αδιάκοπη πάλη ανάμεσα στον κίνδυνο και στη δυνατότητα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, κάλεσε τους πολίτες να «σηκωθούν ξανά». 

Tags
Back to top button