Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ο ξηρός καρπός που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια χρόνια διαταραχή του μεταβολισμού, η οποία χαρακτηρίζεται από τη σταδιακή αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Φυσιολογικά, σε κατάσταση νηστείας (νηστικός), η γλυκόζη στο αίμα παραμένει κάτω από τα 100mg/dl, ενώ μετά το φαγητό δεν ξεπερνά τα 140mg/dl.

Όταν ο μεταβολισμός του σακχάρου διαταραχθεί, οι τιμές αυτές αυξάνουν σταδιακά, μέχρι που το σάκχαρο νηστείας ξεπερνά τα 125mg/dl ή το μεταγευματικό σάκχαρο ξεπερνά τα 200mg/dl. Σε αυτή την περίπτωση ο ασθενής πάσχει από διαβήτη τύπου 2 και χρειάζεται άμεσα θεραπεία.

Τα άτομα που τρώνε καρύδια έχουν τις μισές πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη τύπου 2 συγκριτικά με όσους αποφεύγουν τους συγκεκριμένους ξηρούς καρπούς.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) μελέτησαν για 34.121 ενήλικες, 18-85 ετών που είχαν δώσει πληροφορίες για τη διατροφή τους, καθώς και αν είχαν διαγνωστεί με διαβήτη ή αν έπαιρναν αντιδιαβητικά φάρμακα.

Τα στοιχεία προέρχονταν από τη μελέτη National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES).

Τα άτομα είχαν επίσης εξεταστεί για επίπεδα της γλυκόζης νηστείας και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαρίνης.

Όσοι ανέφεραν ότι έτρωγαν περίπου 1,5 κουταλιά καρύδια την ημέρα είχαν χαμηλότερο κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη συγκριτικά με εκείνους που δεν έτρωγαν ποτέ. Η κατανάλωση τριών κουταλιών καρυδιών ημερησίως σχετίστηκε με 47% μειωμένη συχνότητα διαβήτη τύπου 2.

Ο συσχετισμός ίσχυε ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, μορφωτικού επιπέδου, Δείκτη Μάζας Σώματος και φυσικής δραστηριότητας.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Diabetes/Metabolism Research and Reviews.

Tags
Back to top button