Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Ο Κοτζιάς επιτίθεται στον Μητσοτάκη: «Αρνείται να αντιμετωπίσει την εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη σοβαρότητα»

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με ανακοίνωσή του τονίζει την άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης "να αντιμετωπίσει την εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη σοβαρότητα", επισημαίνοντας ότι "εξακολουθεί να την βλέπει σαν ένα πεδίο για επικοινωνιακά παιχνίδια".

Ο Ν. Κοτζιάς αναφέρει ότι "με τις τοποθετήσεις του ο κ. Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τους λόγους για τους οποίους αρνείται να ενημερώνεται προσωπικά από τον υπουργό Εξωτερικών, αντίθετα με ό,τι έκαναν προηγούμενοι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης"

Ο κ.Μητσοτάκης  προσθέτει ο υπουργός Εξωτερικών «δεν καταλαβαίνει, δεν γνωρίζει, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Φαίνεται ότι δεν του είπαν ότι την "μακεδονική γλώσσα" πρώτοι την "αναγνώρισαν" στη δεκαετία του πενήντα οι υπουργοί της ΕΡΕ και την παρέδωσε επίσημα η ΝΔ το 1977».

Συμπληρώνει δε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης "επιμένει με τη γνωστή ανευθυνότητά του να μιλά για το "τσάμικο" , ένα θέμα που η ελληνική κυβέρνηση σήμερα απορρίπτει να το δεχτεί ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης".
 
Τέλος, ο Ν. Κοτζιάς καταλήγει: "Ο κ.Μητσοτάκης θυμήθηκε τον εκβιασμό που έγινε στο ΕΣΕΠ, στο στυλ "ή γίνεται αυτό που σας λέω ή θα δείτε τι θα συμβεί". Εκβιασμό που απέρριψαν όλα τα άλλα κόμματα όταν έθεσα στην κρίση τους την "πρόταση" της ΝΔ. Να σημειώσει λοιπόν: Ο σχεδιασμένος εκβιασμός της ΝΔ απορρίφθηκε από το ΕΣΕΠ."

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με τις τοποθετήσεις του ο κ. Κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τους λόγους για τους οποίους αρνείται να ενημερώνεται προσωπικά από τον Υπουργό Εξωτερικών,  αντίθετα με ό,τι έκαναν προηγούμενοι αρχηγοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης: αρνείται να αντιμετωπίσει την εξωτερική πολιτική με την απαιτούμενη σοβαρότητα. Εξακολουθεί να την βλέπει σαν ένα πεδίο για επικοινωνιακά παιχνίδια.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει, δεν γνωρίζει, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Φαίνεται ότι δεν του είπαν ότι την "μακεδονική γλώσσα" πρώτοι την "αναγνώρισαν" στη δεκαετία του πενήντα οι υπουργοί της ΕΡΕ και την παρέδωσε επίσημα η ΝΔ το 1977.

Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει με τη γνωστή ανευθυνότητά του να μιλά για το "τσάμικο" , ένα θέμα που η ελληνική κυβέρνηση σήμερα απορρίπτει να το δεχτεί ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε τον εκβιασμό που έγινε στο ΕΣΕΠ, στο στυλ  "ή γίνεται αυτό που σας λέω ή θα δείτε τι θα συμβεί". Εκβιασμό που απέρριψαν όλα τα άλλα κόμματα όταν έθεσα στην κρίση τους την "πρόταση" της ΝΔ. Να σημειώσει λοιπόν: Ο σχεδιασμένος εκβιασμός της ΝΔ απορρίφθηκε από το ΕΣΕΠ.

Tags
Back to top button