Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΔΙΕΘΝΗ

O Kιμ αναβαθμίζει πυρηνικό αντιδραστήρα παρά τις υποσχέσεις του στη Σιγκαπούρη

Σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές του πυρηνικού αντιδραστήρα, που χρησιμοποιούσε για το οπλικό της πρόγραμμα κάνει η Βόρεια Κορέα, παρά τις υποσχέσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη για αποπυρηνικοποίηση.

Σύμφωνα με την ομάδα παρακολούθησης της Βόρειας Κορέας 38 North με έδρα τις ΗΠΑ δορυφορικές φωτογραφίες της 21ης Ιουνίου αποκαλύπτουν ότι συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο Πυρηνικό Ερευνητικό Κέντρο της Γιονγκμπιόν που τροφοδοτεί με ουράνιο το φιλόδοξο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ότι το σύστημα ψύξης του αντιδραστήρα παραγωγής πλουτωνίου αναβαθμίστηκαν και προστέθηκαν τουλάχιστον δύο κτίρια στο συγκρότημα, πιθανώς για επισκέψεις επισήμων προσώπων. Ένα κτίριο γραφείων, που πιθανότατα θα χρησιμοποιείται από μηχανικούς, έχει επίσης ολοκληρωθεί, ενώ συνεχίζονται οικοδομικές εργασίες σ’ ολόκληρο το χώρο.

Ο Κιμ είχε υποσχεθεί στην ιστορική συνάντηση της 12ης Ιουνίου με τον Ντόναλντ Τραμπ να εργαστεί προς την κατεύθυνση της «πλήρους αποπυρηνικοποίησης» της κορεατικής χερσονήσου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει κάποια βήματα.

Ειδικοί προειδοποιούν ότι οι συνεχιζόμενες εργασίες στις εγκαταστάσεις στη Γιονγκμπιόν δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι συσχετίζονται κατ’ οιονδήποτε τρόπο με τις δεσμεύσεις του Κιμ για αποπυρηνικοποίηση. «Μέχρι να δοθούν συγκεκριμένες διαταγές από την Πιονγιάνγκ, το πυρηνικό πρόγραμμα αναμένεται να συνεχιστεί ως συνήθως», αναφέρει η έκθεση.

Στο μεταξύ αξιωματούχοι των δύο χωρών της κορεατικής χερσονήσου συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα για στρατιωτικές για να συζητήσουν την αποκατάσταση γραμμών επικοινωνίας μεταξύ των στρατιωτικών επιτελείων των δύο χωρών, ενώ άλλοι αξιωματούχοι συμφώνησαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο σιδηροδρομικής σύνδεσης της Νότιας με τη Βόρεια Κορέα.

 

 

Tags
Back to top button