Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Ο οίκος Moody's υποβάθμισε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

O οίκοw πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's άλλξε σε σταθερή από θετική την προοπτική για τα τραπεζικά συστήματα της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο οίκος αναμένει οι οικονομίες και των δύο χωρών θα συρρικνωθούν φέτος, καθώς η έξαρση του κορονοϊού περιορίζει την οικονομική δραστηριότητα, ενώ τοποθετεί την ανάπτυξη σε ανάπτυξη το 2021. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά για τις ελληνικές τράπεζες, η κερδοφορία θα εξασθενίσει και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, κοντά στο 40% των συνολικών δανείων στο τέλος του 2019. 

Σε σχέση με τα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση εκτιμά ότι:

«Περιλαμβάνουν την παροχή πρόσθετης ρευστότητας και διευκολύνσεων για κεφάλαιο κίνησης των επιχειρήσεων, τα οποία θα βοηθήσουν στην επιβράδυνση της δημιουργίας νέων NPEs, όπως θα βοηθήσει και η παράταση των περιόδων αποπληρωμής για τους ευάλωτους πελάτες των τραπεζών».

Επισημαίνει το πλήγμα που θα υποστεί ο τουριστικός τομέας από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και σημειώνει ότι στον τουριστικό τομέα αντιστοιχεί περίπου το 12% του ΑΕΠ της χώρας.

«Ταυτόχρονα, μία μεγάλη μείωση της εγχώριας ζήτησης θα επιβαρύνει τους κλάδους των μεταφορών και διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας, του εμπορίου και της μεταποίησης. Αν και οι τιμές των κατοικιών έχουν αυξηθεί την τελευταία διετία, δεν είναι πιθανή μία σημαντική διόρθωση, δεδομένης της μεγάλης μείωσής τους από το 2010 έως το 2017» αναφέρει ο οίκος.

Tags
Back to top button