Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Μύκονος

Ο διάσημος σεφ της Τουρκίας Salt Bae ανοίγει εστιατόριο στη Μύκονο! (φωτό)

Ο διάσημος σεφ της Τουρκίας Νουσρέτ Γκιοκτσέ ή καλύτερα Salt Bae (Μωρό του Αλατιού), αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στα ελληνικά εδάφη.

Και όταν λέμε ελληνικά εδάφη εννοούμε φυσικά το νησί των Ανέμων, που προσφέρεται για τέτοιου είδους γαστρονομικές δοκιμές που... κοστίζουν κάπως παραπάνω μιας και στο εστιατόριό του στη Νέα Υόρκη οι κριτικοί σχολίασαν ότι οι μερίδες είναι πολύ μικρές και οι τιμές πολύ υψηλές. Για την ακρίβεια, μία μπριζόλα από ιαπωνικό κρέας περίπου 150 γραμμαρίων στοιχίζει 275 δολάρια, χωρίς κανένα συνοδευτικό ή σος. 

Ο Salt Bae, που έγινε γνωστός χάρη στη χαρακτηριστική κίνηση με την οποία ρίχνει το αλάτι στο φαγητό, έκανε την ανακοίνωση για το άνοιγμα του καινούριου του εστιατορίου στη Μύκονο στο Survivor, όπου -όπως και πέρυσι- μαγείρεψε για τους νικητές δοκιμασίας.

Ποιος είναι ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ

Γεννήθηκε το 1983 στο Ερζερούμ και ήταν ένα από τα πέντε παιδιά ενός εργάτη ορυχείων. Ο Νουσρέτ έγινε στα 14 του μαθητευόμενος κρεοπώλης και από τότε ξεκίνησε να χτίζει την αυτοκρατορία του. «Εργαζόμουν ασταμάτητα, δεν έπαιρνα άδειες, ούτε υπερωρίες. Δούλευα 18 ώρες την ημέρα», είχε πει σε συνέντευξή του. 

Το 2009 έφυγε για την Αργεντινή, όπου για τρεις μήνες εργαζόταν σε φάρμες, κρεοπωλεία και εστιατόρια. Ένα χρόνο αργότερα  βρέθηκε στις ΗΠΑ. Ζήτησε να του εκδώσουν βίζα, άλλα δεν είχε ούτε χρήματα σε λογαριασμό, ούτε περιουσία και δεν ήταν παντρεμένος. Του αρνήθηκαν τέσσερις φορές. Το όνομά του, παρόλο αυτά, έχει υπάρξει σε εφημερίδες, ενώ έχει δημοσιεύσει μενού στους New York Times. 

Χωρίς να βρίσκει την τύχη του στην Αμερική, επέστρεψε στην Τουρκία. Ήξερε πως ήθελε να ανοίξει ένα δικό του εστιατόριο, με τις προτάσεις να είναι πολλές. Ένας παλιός του φίλος ο Μιτάτ Ερντεμ ήταν ο άνθρωπος που τον εμπιστεύτηκε.

«Δώσε μου χρήματα και θα σου δώσω μια ταμειακή μηχανή που θα μετράς χρήματα», του είχε πει, μετά από περίπου έξι μήνες έγινε η επένδυση και του πλήρωσε το μερίδιό του.

Δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του πρώτου του εστιατορίου ταξίδεψε ως το Ντουμπάι. Πλέον, είναι ιδιοκτήτης πέντε steakhouses και δύο μπεργκράδικων. Σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, η αυτοκρατορία εστιατορίων του αξίζει εκατομμύρια δολάρια και απασχολεί 400 εργαζόμενους.

Tags
Back to top button