Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Μύκονος

Μύκονος: Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης - Ανάμεσά τους γνωστός αρχιτέκτονας

Πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερα άτομα για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στη Μύκονο, πέντε χρόνια μετά τις έρευνες και την «καλωδίωση» των τηλεφώνων τους!

Μια απίστευτη υπόθεση φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr με πρωταγωνιστές γνωστά πρόσωπα του νησιού των ανέμων, ανάμεσα τους και ένας αρχιτέκτονας και φόντο τη διακίνηση της «λευκής κυρίας». Μια έρευνα που όπως φαίνεται από τη δικογραφία της υπόθεσης, ξεκίνησε να ξετυλίγεται το 2015.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού που ήταν επικεφαλής των ερευνών «Το Δεκέμβριο του έτους 2015, περιήλθε στην υπηρεσία μας πληροφορία σχετικά με εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών. Αρχικά, η πληροφορία ανέφερε ότι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης είναι άνδρας ονόματι «Γιάννης». Στη συνέχεια από την έρευνα καθώς και νεότερες πληροφορίες, ήταν ένας ακόμη άνδρας με το όνομα «Μήτσος» αλλά και ένας ακόμη με το όνομα «Κώστας». Επίσης προέκυψε ότι ο «Γιάννης» μετέβη στη Λατινική Αμερική προκειμένου να προετοιμάσει την εισαγωγή ναρκωτικών στη χώρα μας».

Τα κινητά τηλέφωνα των προσώπων που έδωσε στην Ασφάλεια το «βαθύ λαρύγγι», μετά από εισαγγελική παραγγελία μπήκαν στο μικροσκόπιο και παρακολουθούνταν για χρόνια προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από το κύκλωμα.

«Στις συνομιλίες του ο «Γιάννης» ήταν αρκετά φειδωλός και μάλιστα σε πολλές των περιπτώσεων παρακινούσε και τους συνομιλητές του να μιλούν με τον ίδιο τρόπο αποφεύγοντας να αναφέρεται σε ονόματα και τοποθεσίες. Χρησιμοποιούσε διάφορες κωδικές λέξεις όταν ήθελε να αναφερθεί στα ναρκωτικά, όπως «άρωμα», «κοπέλα», «αφρός», «πρωινό», «τραπέζι», διάφορες σεξιστικές λέξεις που αφορούσαν στη γυναικεία φύση κ.ά. Ακόμη, όπως προέκυψε από την τεχνική επιτήρηση, πωλούσε 100 ευρώ το γραμμάριο κοκαΐνης και 10 ευρώ το γραμμάριο της κάνναβης αλλά όχι σε συσκευασία μικρότερη των 10 γραμμαρίων. Μάλιστα, χαρακτηριστικά τα μέτρα προφύλαξης που έπαιρνε, ήταν όπως έλεγε ο ίδιος έχει συγκεκριμένο πελατολόγιο για να μην τον εντοπίζουν και προτιμούσε να δουλεύει με λίγους και σταθερούς» αναφέρει στην κατάθεση του ο αξιωματικός της Δίωξης Ναρκωτικών.

Ο Μυκονιάτης αρχιτέκτονας

Τελικά, η υπόθεση είχε εξελίξεις πέντε χρόνια μετά και συγκεκριμένα στα τέλη του προηγούμενου μήνα, όταν συνελήφθησαν τρία άτομα. Τον τελευταίο, πρόκειται για

Μυκονιάτη αρχιτέκτονα και διακοσμητή εσωτερικών χώρων ο οποίος, λένε οι πληροφορίες έχει ασχοληθεί με πολλά σπίτια επωνύμων του κοσμοπολίτικου νησιού, τον οποίο συνέλαβαν το βράδυ της 15ης Αυγούστου καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την 2η ανακρίτρια Ναρκωτικών Αθηνών για διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.Την Τετάρτη 18/8 εκτελέστηκε το ένταλμα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ο συλληφθείς πήρε προθεσμία και απολογήθηκε Παρασκευή 20 Αυγούστου ενώπιον της 4ης ανακρίτριας Ναρκωτικών η οποία αναπληρώνει τη 2η και στη συνέχεια αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όπως υποστήριξε στην απολογία του δεν έχει σχέση με το κύκλωμα, δηλώνοντας χρήστης κοκαΐνης. «Τις ναρκωτικές ουσίες τις προμηθευόμουν από διάφορους προμηθευτές είτε στη Μύκονο είτε στην Αθήνα όπου διέμενα ορισμένους μήνες τον χειμώνα. Οι επιμέρους πράξεις αγοράς ναρκωτικών που αναφέρονται στη δικογραφία δεν αποσκοπούν στο κέρδος αλλά επρόκειτο για εξυπηρετήσεις μεταξύ φίλων χρηστών. Ποτέ δεν αποκόμισα κέρδος από αυτές τις πράξεις» ανέφερε.

Ο δικηγόρος του αρχιτέκτονα κ. Στάθης Μητσοκάλης τονίζει πως «Η δικογραφία αναφέρεται σε μία έρευνα τουλάχιστον πέντε ετών, κατά συγκεκριμένων ατόμων στο νησί της Μυκόνου. Παρ' όλη την πολύχρονη έρευνα όμως, η κατηγορία τελικά  στηρίχθηκε μόνο στην παρακολούθηση των τηλεφωνικών τους συνομιλιών, το όποιο ύποπτο περιεχόμενο των οποίων ουδέποτε επιβεβαιώθηκε με τη φυσική διακρίβωση κάποιας συγκεκριμένης πράξης διακίνησης ναρκωτικών. Συνέπεια λοιπόν της έλλειψης αδιαμφισβήτητων στοιχείων σε βάρος του, ο εντολέας μου ορθά αφέθηκε ελεύθερος από τη Δικαιοσύνη».

Tags
Back to top button