Σε συνολικά 50 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ από τον νέο κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ.
Κατά τη διάρκεια νέων δηλώσεων από τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι και ο ίδιος έχει υποβληθεί σε τεστ για τον Covid-2019.
«Έκανα το τεστ το βράδυ της Παρασκευής. Η θερμοκρασία μου ήταν φυσιολογική. Δεν ξέρω πότε θα βγουν τα αποτελέσματα» δήλωσε, χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, ο Τραμπ ανακοίνωσε την επέκταση των ταξιδιωτικών απαγορεύσεων – πέραν της Ευρώπης - και στις πτήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία.
Κάλεσε τέλος, τις αμερικανικές επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple και να κλείσουν όλα τα καταστήματα λιανικών πωλήσεων.
Από την πλευρά τους, οι ιατρικές αρχές των ΗΠΑ γνωστοποίησαν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τις 20.220, διευκρινίζοντας δε, ότι η χώρα δεν έχει φθάσει ακόμη στο ανώτατο σημείο εξάπλωσης του Covid-2019.
Περισσότερα σε λίγο...