Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ν.Σαρκοζί: «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022»

Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, στον απόηχο της , ξεκαθάρισε χθες Τρίτη, πως δεν θα είναι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022.

Χαρακτηριστικά, ο Σαρκοζί τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Le Figaro»:

«Είπα ότι δεν θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές και επιμένω σε αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη (02/03), σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με δύο χρόνια αναστολής καταδίκασε δικαστήριο στο Παρίσι τον Σαρκοζί.

Μάλιστα, θα απαιτηθεί να εκτίσει τον έναν χρόνο στη φυλακή κάτι που τον κάνει τον πρώτο πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας ο οποίος θα φυλακιστεί.

Ο Σαρκοζί βρέθηκε ένοχος για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, ενώ γίνεται ο δεύτερος Γάλλος Πρόεδρος στην ιστορία ο οποίος καταδικάζεται για διαφθορά, μετά τον Ζακ Σιράκ και, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, έχει 10 ημέρες για να ασκήσει έφεση.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε το δικαστήριο ο Σαρκοζί, θα έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί κατ' οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι».

Οι δικαστικές περιπέτειες του Σαρκοζί, πάντως, απέχουν πολύ από το να ολοκληρωθούν καθώς θα παρουσιαστεί και πάλι στο δικαστήριο στις 17 Μαρτίου, αυτή τη φορά για την «υπόθεση Πυγμαλίων», που αφορά έρευνα για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του 2012.

Επισημαίνεται ότι ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας βρέθηκε ένοχος καθώς υποσχέθηκε να βοηθήσει πρώην δικαστή, τον Ζιλμπέρτ Αζιμπέρτ, να αναλάβει θέση στο Μονακό, σε αντάλλαγμα εμπιστευτικές πληροφορίες για έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη και αφορούσε σε παράνομη χρηματοδότηση από τη δισεκατομμυριούχο Λιλιάν Μπετανκούρ, κληρονόμο της L’Oreal, της προεκλογικής καμπάνιας του το 2007.

Tags
Back to top button