Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Νότια Αφρική: Μέλισσες σκότωσαν 63 πιγκουίνους απειλούμενου είδους

Εξήντα τρεις σφηνίσκοι του Ακρωτηρίου, ένα απειλούμενο είδος πιγκουίνου, βρέθηκαν νεκροί σε παραλία στη Νότια Αφρική, σκοτωμένοι από μέλισσες, όπως έγινε γνωστό από το Ίδρυμα της χώρας για την προστασία των παράκτιων πτηνών (Sanccob).

«Τα πουλιά τσιμπήθηκαν μέχρι θανάτου από τις μέλισσες», εξήγησε ο κτηνίατρος Δρ. Ντέιβιντ Ρόμπερτς.

Οι σφηνίσκοι εντοπίστηκαν νεκροί την Παρασκευή, σε μια παραλία της πόλης Σάιμονς Τάουν, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Κέιπ Τάουν. Γύρω από τα μάτια τους ήταν εμφανή τα τσιμπήματα των μελισσών. Αλλωστε, πολλές μέλισσες βρέθηκαν επίσης νεκρές στην παραλία αυτήν.

Οι ειδικοί έκαναν πάντως και άλλες εξετάσεις για να αποκλείσουν την πιθανότητα να πέθαναν οι πιγκουίνοι από ασθένειες ή από κάποια τοξική ουσία.

«Ασυνήθιστο φαινόμενο»

Ο Ρόμπερτς έκανε λόγο για ένα «σπάνιο και ασυνήθιστο» φαινόμενο, αλλά σημείωσε ότι στη ζώνη αυτή, που είναι εθνικό πάρκο, «οι μέλισσες είναι επίσης μέρος του οικοσυστήματος».

Η Νότια Αφρική φιλοξενεί τη μεγαλύτερη αποικία σφηνίσκων στον κόσμο.

Οι αφρικανικοί πιγκουίνοι απειλούνται με εξαφάνιση και το 2019 καταγράφηκαν σε όλον τον κόσμο μόνο 13.000 ζευγάρια, κυρίως στη Νότια Αφρική και τη γειτονική Ναμίμπια.

Tags
Back to top button