Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Ν.Μηταράκης: «Δεν θα δημιουργήσουμε νέα δομή φιλοξενίας στον Έβρο»

O υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης απάντησε στην επιστολή του προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Αντιστράτηγου ε.α Σταύρου Κουτρή για την επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο Έβρου.

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, χαρακτήρισε τη δομή φιλοξενίας μεταναστών στον Έβρο «Κερκόπορτα», αιτιολογώντας με σειρά επιχειρημάτων τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.

Απαντώντας άμεσα στην επιστολή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ και έδωσε διευκρινήσεις για την κυβερνητική θέση, σύμφωνα με την οποία – δεν πρόκειται για δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας, αλλά : «επέκταση υφισταμένου από 2016 ΚYT, ώστε σε κλειστού τύπου εγκαταστάσεις να μπορούν να καταγραφούν με ασφάλεια μεγαλύτερες αφίξεις από το συνηθισμένο που πιθανόν να δεχόταν η περιοχή».

Στη συνέχεια, μ΄ επιστολή προς την ΕΑΑΣ ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως : «παραμένει και εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η δέσμευση ότι δεν θα υπάρχει παραμονή προσφύγων και μεταναστών στην Θράκη. Ούτε, φυσικά, μεταφορά από άλλες περιοχές της πατρίδας μας προς το Φυλάκιο».

Η κινητοποίηση των Εβριτών, των φορέων της περιοχής και η καίρια παρέμβαση της ΕΑΑΣ, καθώς και η ευρεία δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα, προκάλεσαν μια θετική αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης και αποδείχθηκαν ωφέλιμες για τον τόπο.

Παράλληλα έγινε γνωστό, πως ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, θα μεταβεί από τις 16 ως τις 18 Ιανουαρίου στον Έβρο, προκειμένου να συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου Έβρου. Επίσης έγινε γνωστό, πως απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλειο Μαυρίδη, ενώ τον ενημέρωσε ότι θα συμμετάσχει στην ερχόμενη συνεδρίαση της Ένωσης, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου.

Tags
Back to top button