Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Νιγηρία: Ελευθερώθηκαν δεκάδες μαθητές που είχαν απαχθεί από σχολείο τον Μάιο

Δεκάδες μαθητές ισλαμικού θρησκευτικού σχολείου στη δυτική Νιγηρία που είχαν απαχθεί πριν από σχεδόν τρεις μήνες αφέθηκαν ελεύθεροι, ανακοίνωσε ο διευθυντής του ιδρύματος, επισημαίνοντας ότι έξι από τους απαχθέντες είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.

Στις 30 Μαΐου περίπου 200 άνδρες βαριά οπλισμένοι εισέβαλαν στην πόλη Τεγκίνα, στην πολιτεία του Νίγηρα (στο δυτικό τμήμα της Νιγηρίας) και απήγαγαν 136 μαθητές του ιδιωτικού μουσουλμανικού σχολείου Σαλίχου Τάνκο. Από τον Δεκέμβριο η Νιγηρία αντιμετωπίζει μια σειρά από μαζικές απαγωγές σε σχολεία και πανεπιστήμια.

Έξι από τους μαθητές της Τεγκίνα πέθαναν κατά τη διάρκεια της κράτησής τους και 15 άλλοι είχαν καταφέρει να διαφύγουν τον Ιούνιο, σύμφωνα με την διεύθυνση του σχολείου.

«Οι μαθητές αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι. Τώρα τους μεταφέρουμε πίσω στα σπίτια τους», δήλωσε τηλεφωνικώς ο Αμπουμπακάρ Αλχάσαν. «Δεν μπορώ να σας πω τον ακριβή αριθμό τώρα. Οφείλουμε να το ελέγξουμε όταν επιστρέψουν εδώ. Ωστόσο κανένας από τους μαθητές δεν κρατείται».

Ο διευθυντής του σχολείου δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με την απελευθέρωση των μαθητών.

Ένας γονέας, ο Φάτι Αμντουλάχι, επιβεβαίωσε ότι τα δύο παιδιά του που βρίσκονταν μεταξύ των απαχθέντων μαθητών, αφέθηκαν ελεύθερα.

Η βορειοδυτική και η κεντρική Νιγηρία αντιμετωπίζουν μια αύξηση των επιθέσεων, των λεηλασιών και των μαζικών απαγωγών που διαπράττουν εγκληματικές συμμορίες. Ωστόσο φέτος οι συμμορίες αυτές άρχισαν να βάζουν στόχο μαθητές και σπουδαστές για την εξασφάλιση λύτρων.

Συμμορία που είχε απαγάγει στις αρχές του Ιουλίου περίπου 100 μαθητές λυκείου στην πολιτεία της Καντούνα, στην βορειοδυτική Νιγηρία, άφησε επίσης ελεύθερους 15 από τους απαχθέντες αφού έλαβε λύτρα, είχε ανακοινώσει την Κυριακή εκπρόσωπος των οικογενειών τους.

Περίπου χίλιοι μαθητές και σπουδαστές έχουν απαχθεί από τον Δεκέμβριο, όταν οι συμμορίες άρχισαν να επιτίθενται σε σχολικά ιδρύματα. Η πλειονότητα των απαχθέντων έχει αφεθεί ελεύθερη έπειτα από διαπραγματεύσεις, αλλά εκατοντάδες εξακολουθούν να κρατούνται σε καταυλισμούς που βρίσκονται κρυμμένοι σε δάση.

Tags
Back to top button