Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Ν.Ηλιόπουλος: «Εξοργιστικό να συζητάμε αν η απαγόρευση κυκλοφορίας θα γίνει μετά τις 6 ή μετά τις 7»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία μόνο έξυπνα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, αλλά μάλλον αστεία και εξοργιστικά», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89».

«Αυτή τη στιγμή, ενώ έχουμε στη χώρα ένα από τα σκληρότερα και πιο παρατεταμένα lockdown στην Ευρώπη, τα κρούσματα είναι αυξημένα, 451 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι και από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα έχουμε θρηνήσει πάνω από 6.000 συμπολίτες μας», υπογράμμισε.

«Η κυβέρνηση αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ –ακόμα και σήμερα ένας εργαζόμενους των 600 ευρώ πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του 60 ευρώ για τεστ κάθε φορά που έχει συμπτώματα, κάτι που τον αποτρέπει από το να το κάνει προφανώς», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Ακόμα, επισήμανε ότι «η ΝΔ αρνείται να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τους χώρους εργασίας, παρά το γεγονός ότι ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος υποστηρίζει ότι αυτοί οι δύο χώροι είναι βασικές εστίες μετάδοσης του ιού. Όταν η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για τα ασφυκτικά γεμάτα μέσα μεταφοράς, το να συζητάμε για το αν η απαγόρευση κυκλοφορίας θα γίνει μετά τις 6 ή μετά τις 7 είναι πραγματικά εξοργιστικό», πρόσθεσε.

«Ένα από τα πιο σημαντικά όμως αυτή τη στιγμή, που τα νοσοκομεία στην Αττική είναι “στο κόκκινο” και έχουμε μπροστά μας 20 κρίσιμες μέρες, είναι η ανάγκη για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, την οποία η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται», διεμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Προχθές είχαμε την παραίτηση του διευθυντή της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Αγία Όλγα, ο οποίος κατήγγειλε ότι στον 6ο όροφο βρίσκονται ασθενείς κορωνοϊού –σε noncovid κλινική- μαζί με ασθενείς άλλων παθήσεων, κάτι που είναι ενδεικτικό της κατάστασης και της ανευθυνότητας της κυβέρνησης», ανέφερε.

«Το γεγονός ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει γίνει μονοθεματικό και ο ιδιωτικός τομέας έχει μείνει εκτός της μάχης στην πανδημία, είναι ευθύνη και επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «πρώτη φορά βλέπω να διεξάγεται ένας πόλεμος, χωρίς να επιστρατεύεις ό,τι σου είναι αναγκαίο για να πολεμήσεις».

Όσον αφορά τις σεισμόπληκτες περιοχές, σημείωσε ότι «μαζί με όλα τα άλλα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την κυβέρνηση, είναι κρίσιμο οι άνθρωποι που έχουν πληγεί άμεσα από το σεισμό να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα, εφόσον μάλιστα μιλάμε για πολίτες που διαμένουν σε εξωτερικούς χώρους και δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να πάρουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας».

Τέλος, αναφερθείς στην υπόθεση Κουφοντίνα, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια κρίση που η ίδια η κυβέρνηση επέλεξε να δημιουργήσει». «Σε ένα κράτος Δικαίου, η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό, ακόμα και για αυτούς που δεν το σεβάστηκαν», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Αν η Ελλάδα γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα μετά από 40 χρόνια στην οποία θα χάσει τη ζωή του απεργός πείνας, θα είναι μία ήττα για τη Δημοκρατία μας, για όλη την κοινωνία», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Tags
Back to top button