Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

New York Times: Παρουσίασαν ελληνική συνταγή και τα έκαναν «μαντάρα»

Τι το θελαν; Ελληνική συνταγή παρουσίασαν στο facebook οι New York Times, αλλά στο τέλος δέχτηκαν δεκάδες επικριτικά μηνύματα. 

H αμερικάνικη εφημερίδα, λοιπόν, δημοσίευσε συνταγή για το πως να φτιάξουν και οι Αμερικάνοι, το δικό μας, πεντανόστιμο παστίτσιο και αμέσως η συνταγή έγινε viral για τον... λάθος λόγος.

Κι αυτό γιατί η αρθρογράφος «κατακρεούργησε» την συνταγή, προτείνοντας συστατικά που εμείς μπορεί και να μην έχουμε φάει ποτέ στο παστίτσιο.

Συγκεκριμένα στην εκδοχή των Νew York Times προτείνονται κομμάτια αρνιού αντί για μοσχαρίσιο κιμά το οποίο σοτάρεται με με σκόρδο, κανέλα, φρέσκα μυρωδικά και ντομάτα. Επίσης, αντί για τα κλασσικά χοντρά μακαρόνια που βάζουν οι Ελληνίδες μαμάδες στο παστίτσιο, η NYT προτείνει πένες ενώ προσθέτει στη συνταγή μεγάλη ποσότητα από ντομάτες στην γέμιση.

Οι αλλαγές αυτές, λοιπόν, είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο η συνταγή να μην παραπέμπει στο παστίτσιο που ξέρουμε και αγαπάμε, αλλά σε κάτι εντελώς διαφορετικό με κοινό στοιχείο μόνο την μπεσαμέλ.

Η ανάρτηση της συνταγής στο Facebook, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να προκαλέσει την αντίδραση πολλών Ελλήνων αλλά και ξένων που έχουν δοκιμάσει το συγκεκριμένο πιάτο.

Η συνταγή αναρτήθηκε στις 2 Ιανουαρίου και μέσα σε 10 μέρες έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 2.800 αντιδράσεις και 362 σχόλια, στην συντριπτική τους πλειοψηφία επικριτικά.

«Πρέπει να απολογηθείτε αυτή την στιγμή σε κάθε Έλληνα. Αυτό δεν είναι παστίτσιο», ανέφερε μία χρήστης του διαδικτύου.

«Αυτό δεν είναι παστίτσιο, είναι τρέλα. Η συνταγή έχει πολλές ντομάτες και οι Έλληνες δεν χρησιμοποιούν ποτέ αρνί στο παστίτσιο», σχολίασε ένα άλλος.

Έτσι η συνταγή γρήγορα έγινε το απόλυτο viral, συγκεντρώνοντας δεκάδες σχόλια Ελλήνων, οι οποίοι δέχτηκαν να δώσουν διαδικτυακά ένα μάθημα στους NYT για το πως φτιάχνεται το κλασικό, μαμαδίστικο παστίτσιο.

 

Tags
Back to top button