Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Νετανιάχου: Έρχονται περίπλοκες ημέρες-Το Ισραήλ αλλάζει την ισορροπία δυνάμεων στα βόρεια σύνορα

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η χώρα περιμένει «περίπλοκες μέρες» καθώς το Ισραήλ εντείνει σήμερα τα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Παράλληλα, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κάλεσε τους Ισραηλινούς να παραμείνουν ενωμένοι καθώς εξελίσσεται η στρατιωτική εκστρατεία.

Το Ισραήλ αναμένει απειλές μετά τα πλήγματα στον Λίβανο, λέει ο Νετανιάχου

«Υποσχέθηκα ότι θα αλλάξουμε την ισορροπία ασφαλείας, την ισορροπία δυνάμεων στον βορρά - αυτό ακριβώς κάνουμε», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε μήνυμά έπειτα από αξιολόγηση της κατάστασης στο στρατιωτικό αρχηγείο στο Τελ Αβίβ.

«Για όσους δεν έχουν ακόμη καταλάβει, θέλω να ξεκαθαρίσω την πολιτική του Ισραήλ», ανέφερε ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένη δήλωση του, την ώρα που ισραηλινά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τον νότιο Λίβανο και την κοιλάδα Μπεκάα. «Δεν περιμένουμε μια απειλή, την προβλέπουμε. Παντού, σε κάθε πεδίο, ανά πάσα στιγμή».

«Όποιος προσπαθεί να μας βλάψει, τον βλάπτουμε ακόμα περισσότερο», λέει. «Υποσχέθηκα ότι θα αλλάξουμε την ισορροπία ασφαλείας, την ισορροπία δυνάμεων στο βορρά. Αυτό ακριβώς κάνουμε. Καταστρέφουμε χιλιάδες πυραύλους και ρουκέτες με στόχο ισραηλινές πόλεις και ισραηλινούς πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ «αναμένει απειλές» μετά τα πλήγματα στον Λίβανο.

Μπαράζ ισραηλινών επιθέσεων στον νότιο Λίβανο
Σε τουλάχιστον 182 ανέρχονται οι νεκροί και σε 727 οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ιατρικό προσωπικό, στις σημερινές ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο, ανέφερε στον τελευταίο προσωρινό απολογισμό του το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Το μεσημέρι, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι, κάλεσε τους πολίτες να εκκενώσουν αμέσως την κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου, καθώς τα ισραηλινά αεροσκάφη ετοιμάζονται να επιτεθούν σε στρατηγικές θέσεις της Χεζμπολάχ όπου –όπως υποστηρίζει το Ισραήλ– σε σπίτια βρίσκονται κρυμμένα όπλα.

«Οι εικόνες που βλέπουμε τώρα από τον νότιο Λίβανο είναι από δευτερογενείς εκρήξεις όπλων της Χεζμπολάχ, τα οποία εκρήγνυνται μέσα σε σπίτια. Σε κάθε σπίτι στο οποίο επιτιθέμεθα υπάρχουν όπλα. Ρουκέτες, πύραυλοι, μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προορίζονταν και είχαν στόχο να σκοτώσουν Ισραηλινούς πολίτες», δήλωσε ο Χάγκαρι.

Tags
Back to top button