Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέος άξονας των Τούρκων ενάντια στην Τριμερή Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου δείχνει μια νέα στρατιωτική κρίση πολύ σύντομα

Νέα τρομοκρατική συμμαχία αυτήν την φορά από Τούρκους και Ιρανούς κατά του Ισραήλ, και κάθε ενεργειακού ή άλλου σχεδίου στην Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο δεν τους βολεύει.  

Ο Υφυπουργός Άμυνας και Ασφάλειας της Τουρκίας, Ilkai Altindag, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Αναπληρωτή Αρχηγό Πληροφοριών και Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Ιράν, Majid Mir Ahmadi, ότι «η ασφάλεια της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ασφάλειας της Τουρκίας», ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στα σχέδια του Ερντογάν ενάντια στην Τριμερή ( Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου).

Στην πρέσα τα παλιά ΙΧ! Τα σκληρά κριτήρια της ΕΕ που θα σας αναγκάσουν να πετάξετε το αμάξι σας στα σκουπίδια

Ο Ahmadi, με τη σειρά του, τόνισε ότι «η ασφάλεια και η σταθερότητα της Τουρκίας είναι ύψιστης σημασίας για το Ιράν» και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του Ιράν προς την Τουρκία για «τη στάση της απέναντι στην επιθετικότητα της σιωνιστικής οντότητας».

"Η Τουρκία ακολουθεί τη σουνιτική γραμμή (με τον al-Julani, ο οποίος κόλλησε στους Ιρανούς στο δρόμο προς τον Λίβανο), η οποία δεν συμπίπτει με τη σιιτική γραμμή των Ιρανών.

Ως εκ τούτου, το Ιράν εκμεταλλεύεται την «ισλαμική ενότητα» για να ενισχύσει τις θέσεις του στην περιοχή και να αμφισβητήσει το Ισραήλ, ειδικά με σημαντικές σουνιτικές χώρες όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία. Αλλά ο ανταγωνισμός παραμένει στο παρασκήνιο", αναφέρει η Ισραηλινή ειδικός Ν. Λεβί.

Ο Ilkay Altindag, Υφυπουργός Άμυνας και Ασφάλειας της Τουρκίας, επισκέφθηκε την Τεχεράνη την Τετάρτη κατόπιν πρόσκλησης του Ταξίαρχου Seyed Majid Mirahmadi, Υφυπουργού Πληροφοριών και Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν.

Το Ιράν και η Τουρκία, ως γειτονικές χώρες, αντιμετωπίζουν αλληλεπικαλυπτόμενες προκλήσεις ασφαλείας στη Δυτική Ασία.

Η ενίσχυση των διμερών αμυντικών δεσμών είναι ιδιαίτερα σημαντική μετά την κρίση της 7ης Οκτωβρίου 2023, καθώς και οι δύο χώρες επιδιώκουν να συντονιστούν έναντι κοινών απειλών και να διατηρήσουν την περιφερειακή σταθερότητα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε καθώς η Τουρκία, πιεσμένη από το Ισραήλ μετά την αποχώρηση του Bashar al-Assad από τη Συρία, αντιμετωπίζει μια κατακερματισμένη Συρία όπου η Άγκυρα ανέμενε κυριαρχία αλλά βρήκε αστάθεια και μεγάλη κόντρα με το Ισραήλ.

Με το Ισραήλ να ασκεί πίεση, η αμυντική συνεργασία Ιράν-Τουρκίας αποκτά επείγουσα σημασία για την αντιμετώπιση κοινών απειλών και τη διατήρηση της περιφερειακής ισορροπίας μετά τον Οκτώβριο του 2023, τονίζουν οι Ιρανοί.

Νέο "Σόου" Ερντογάν! Επιτίθεται στον Νετανιάχου και στέλνει τελεσίγραφο στην Αθήνα – "Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί"

Ο Στρατηγός Ilkay Altindag, Γενικός Διευθυντής Άμυνας και Ασφάλειας στο Τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επισκέφθηκε την Τεχεράνη την Τετάρτη κατόπιν πρόσκλησης του Ταξίαρχου Majid Mirahmadi, Υφυπουργού Πληροφοριών και Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν. Τι λένε: Ο Ταξίαρχος Μιραχμάντι ευχαρίστησε την Τουρκία για την καταδίκη των ισραηλινών επιθέσεων και τόνισε την πολιτική του Ιράν για την ενίσχυση των «αδελφικών σχέσεων» με την Άγκυρα.

Τόνισε ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα της Τουρκίας είναι ζωτικής σημασίας για το Ιράν. Ο Αλτιντάγκ απάντησε λέγοντας ότι η ασφάλεια του Ιράν είναι η ασφάλεια της Τουρκίας, προσθέτοντας: «Θεωρούμε την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ως το σπίτι μας».

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις περιφερειακές εξελίξεις, τα συνοριακά ζητήματα, τις κοινές απειλές, τη στρατιωτική συνεργασία, τις κοινές ασκήσεις και τις ανταλλαγές στρατιωτικών αντιπροσωπειών.

Η Άγκυρα ετοιμάζει σουνιτικό άξονα κατά του Ισραήλ και του Ελληνισμού στην Μεσόγειο με παρουσία και των Πακιστανών, ενώ όλο αυτό οδηγεί σε αντίπαλο άξονα ο οποίος πιθανότατα να κάνει χρήση μελών της 5ης φάλαγγας, που υπάρχει εδώ και χρόνια στην περιοχή μας.

Το ηθικό των μελών των Ενόπλων μας Δυνάμεων πρωτίστως, και ο εξοπλισμός τους, είναι η συνταγή της νίκης, πάντα όμως και τα δύο μαζί και όχι χώρια, για αυτά που έρχονται ολοταχώς στην Ανατολική Μεσόγειο.   

    

Tags
Back to top button