Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Νευροχειρουργός χειροτονήθηκε ιερέας: Σε τέλειες συνθήκες, κάθε γιατρός θα ήταν ιερέας

Ο Αρχιεπίσκοπος Tomis Θεοδόσιος (Πατριαρχείο Ρουμανίας) χειροτόνησε τη Δευτέρα τον διάσημο νευροχειρουργό Στέφαν Μιντέα ιερέα στο Μοναστήρι Vacarestii Noi στην Κωνστάντζα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος είπε ότι «η επιστήμη και η πίστη συναντήθηκαν» στο πρόσωπο του διάσημου γιατρού που χειροτονήθηκε ιερέας για την εκκλησία της Μονής Vacarestii Noi.

Ερωτηθείς πώς θα συμφιλιώσει την ιατρική με την ιεροσύνη, ο ιερέας είπε ότι αυτό το πλαίσιο είναι ιδανικό, τέλειο.

«Πιστεύω ότι αυτοί οι δύο τομείς συμβαδίζουν. Αν πιστεύουμε επίσης από ιστορική άποψη, οι λεπροί στάλθηκαν στους ιερείς, η Εκκλησία μας είναι γεμάτη θεραπευτικούς αγίους. Κάθε σωματική ασθένεια έχει μια πνευματική βάση και για αυτόν τον λόγο, θεωρώ ότι ιδανικά, σε τέλειες συνθήκες, κάθε γιατρός θα ήταν ιερέας», είπε ο π. Στέφαν.

Ο νέος ιερέας σημείωσε ότι εκτός από όλες τις προσπάθειές του και την επαγγελματική του αφοσίωση, «χωρίς τη χάρη του Θεού, η ιατρική πράξη είναι απολύτως βασανιστική».

Ο παγκοσμίου φήμης νευροχειρουργός Mindea, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, έγινε στα 36 του χρόνια ο νεώτερος επικεφαλής τμήματος στην ιστορία του διάσημου πανεπιστημίου. Επέστρεψε στη Ρουμανία με τη σύζυγό του και τα έξι παιδιά του, μετά από συμβουλές του Πρεσβύτερου Justin Pârvu, ο οποίος ήταν ο πνευματικός του πατέρας.

«Η ζωή μας έχει αλλάξει πολύ μέσω της σχέσης με τον πατέρα Justin Pârvu. Ο πνευματικός μου , ο πατέρας Justin από το μοναστήρι, μέσα από κάποιες συζητήσεις που είχαμε στο παρελθόν, μας έπεισε να επιστρέψουμε στη Ρουμανία. Αλλά δεν είμαι πεπεισμένος... Πεπεισμένος δεν είναι η σωστή λέξη, δεν θέλω να παρεξηγηθώ εδώ, γιατί τελικά, κάθε άτομο, ως ενήλικας, παίρνει την απόφαση. Αλλά δημιούργησε την επιθυμία μου να λάβω μια τέτοια απόφαση», δήλωσε ο νευροχειρουργός κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης που διοργανώθηκε από την ASCOR Constanța.

Tags
Back to top button