Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέες αφίξεις μεταναστών στη νότια Κρήτη – Πάνω από 190 άτομα σε λίγες ώρες

Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη, με τελευταίο περιστατικό τον εντοπισμό 59 ατόμων που επέβαιναν σε σκάφος περίπου 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Γαύδου και επικοινώνησαν το βράδυ της Παρασκευής μέσω του αριθμού 112 ζητώντας βοήθεια.

Σύμφωνα με το  άμεση ήταν η κινητοποίηση από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού, το οποίο οργάνωσε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς αργά το ίδιο βράδυ, όταν οι μετανάστες εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε φορτηγό πλοίο που κατευθύνεται προς το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης. Στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι βορειοδυτικής διεύθυνσης εντάσεως 3-4 μποφόρ.
 

Πάνω από 190 άτομα εντοπίστηκαν χθες νότια της Κρήτης


Έντονη δραστηριότητα σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες στα νότια του νησιού της Γαύδου, καθώς οι λιμενικές αρχές και η Frontex κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τρεις συνεχόμενες αφίξεις μεταναστών.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όταν 73 άτομα αποβιβάστηκαν στο νησί. Πρόκειται αποκλειστικά για άνδρες, εκ των οποίων 68 κατάγονται από την Αίγυπτο και 5 από το Σουδάν.

Ακολούθησε δεύτερη βάρκα με 56 επιβαίνοντες, η οποία έφτασε στη Γαύδο συνοδευόμενη από σκάφος της Frontex. Μεταξύ αυτών καταγράφηκαν 16 Αιγύπτιοι, 39 Σουδανοί και μία γυναίκα από το Σουδάν.

Λίγο αργότερα, σε τρίτο περιστατικό, 61 μετανάστες εντοπίστηκαν νότια της Γαύδου και περισυνελέγησαν από εμπορικό πλοίο, το οποίο αναμένεται να τους αποβιβάσει στην Παλαιοχώρα γύρω στις 17:00 το απόγευμα.

Συνολικά, περισσότερα από 190 άτομα έφτασαν στη Γαύδο σε διάστημα λίγων ωρών, με όλους να οδηγούνται στην Παλαιοχώρα για ταυτοποίηση και προσωρινή φιλοξενία.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις το προηγούμενο βράδυ είχε εντοπιστεί άλλη μία καραβιά με 25 μετανάστες στους Καλούς Λιμένες, στα νότια της Κρήτης.

Tags
Back to top button