Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Περιβάλλον

Νέα στοιχεία: Ο πλανήτης μας θερμαίνεται γρηγορότερα από το αναμενόμενο

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Μεγάλης Βρετανίας (Met Office) και το University of East Anglia, ανακοίνωσαν την πέμπτη εκδοχή των δεδομένων του HadCRUT, του συστήματος καταγραφής των παγκόσμιων θερμοκρασιών που ξεκινά από το 1850.

Το HadCRUT συνδυάζει μετρήσεις θερμοκρασίας αέρα σε μετεωρολογικούς σταθμούς στο έδαφος με μετρήσεις θερμοκρασίας της επιφάνειας της θάλασσας.

Το πιο πρόσφατο σετ δεδομένων HadCRUT5 λοιπόν δείχνει πως η παγκόσμια μέση θερμοκρασία την τελευταία δεκαετία είναι 1.07 βαθμούς Κελσίου παραπάνω από τη μέση θερμοκρασία τις δεκαετίες 1850-1900.

​Η μέτρηση αυτή είναι 0.16 βαθμούς Κελσίου παραπάνω από την προηγούμενη έκδοση του dataset HadCRUT4. Τα νέα δεδομένα έρχονται να συμφωνήσουν με άλλα datasets παγκόσμιων μετρήσεων.

Ο καθηγητής Tim Osborn του University of East Anglia, σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως η κλιματική αλλαγή δεν έγινε ξαφνικά χειρότερη.

«Κάναμε την πρώτη μας εκτίμηση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης το 1986 και από τότε βελτιώνουμε συχνά τα δεδομένα μας και τις αναλύσεις μας. Η νέα αυτή μεγάλη αναβάθμιση στο παγκόσμιο αρχείο θερμοκρασιών μας, βλέπει την εκτίμηση της υπερθέρμανσης από το 1850 έως το 2018 να ανεβαίνει προς τα πάνω, από τους 0.91 βαθμούς στους 1.07. Η κλιματική αλλαγή δεν έγινε ξαφνικά χειρότερη, αντί αυτού, τώρα έχουμε μία βελτιωμένη εκτίμηση του πώς μία τέτοια υπερθέρμανση συνέβη».

Σύμφωνα με την αναφορά, ο κύριος λόγος της υπερθέρμανσης τα τελευταία 170 χρόνια είναι ο ανθρώπινος παράγοντας με την αύξηση των αερίων θερμοκηπίου.

Η έρευνα του Met Office δημοσιοποιήθηκε στο Journal of Geophysical Research.
 

Tags
Back to top button