
Εσωτερική Ασφάλεια • 10/03/2021 - 18:40
Νέα Σμύρνη: Ποιος είναι ο 24χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε
Τι αναφέρει η καθηγήτρια του για τις σπουδές του
«Έναν αγαθό γίγαντα». Έτσι χαρακτήρισε τον 24χρονο αστυνομικό, ύψους 2.05, που δέχτηκε επίθεση και τραυματίστηκε στα χθεσινά επεισόδια της Νέας Σμύρνης, καθηγήτριά του στο Λύκειο Σιδηροκάστρου που τον είχε μαθητή της.
«Ένας υπέροχος άνθρωπος που δεν είχε πειράξει στη ζωή του μυρμήγκι» προσθέτει.
Ο σύζυγος της ήταν ο προπονητής του αστυνομικού στο Taekwondo, άθλημα με το οποίο ασχολείται εδώ και χρόνια, επιτυγχάνοντας αρκετές νίκες, φτάνοντας σε σημείο να διδάξει τα μυστικά της δημοφιλούς κορεάτικης πολεμικής τέχνης στους μικρούς μαθητές του Αθλητικού Συλλόγου Taekwondo Σιντικής.
Το όνειρο του δε, σύμφωνα με την καθηγήτρια του, δεν ήταν να γίνει αστυνομικός αλλά να ασχοληθεί με την γυμναστική. Ο 24χρονος είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Σερρών και στόχος του ήταν να ασχοληθεί με την προπονητική σε όλα τα επίπεδα, είτε ως δάσκαλος πολεμικών τεχνών, είτε ως personal trainer.
Ωστόσο η ανεργία στις Σέρρες που θεωρείται από τους τελευταίους στην Ελλάδα νομούς σε παραγωγή και ανάπτυξη, τον οδήγησε στην απόφαση να γίνει αστυνομικός, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του.
Ήταν αυτός που δίδαξε τον γιο του ήθος και ευγένεια, όταν έμαθε ότι θα ενταχθεί στο Σώμα, τον συμβούλεψε να μείνει πιστός στο έργο του αστυνομικού που δεν είναι άλλο από την διαφύλαξη της έννομης τάξης, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
Με αυτά τα εφόδια άφησε τις Σέρρες για να κατέβει στην Αθήνα ευελπιστώντας να καθιερωθεί στην Αστυνομία αλλά και να βρει ταυτόχρονα μια επαγγελματική διέξοδο.
«Δυστυχώς στις Σέρρες δεν υπάρχουν δουλειές για γυμναστές, οπότε έπρεπε να πάρει μια απόφαση για την ζωή του» λέει η καθηγήτρια γυμναστικής στο σχολείο του. Για να προσθέσει:
«Ωστόσο τα παιδιά εντάσσονται στην αστυνομία μόνο με θεωρία και ελάχιστη εκπαίδευση και ρίχνονται κατευθείαν στο στόμα του λύκου».
Τις τελευταίες ώρες μετά την επίθεση εναντίον του, ο 24χρονος αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Νοσοκομείο. Ο πατέρας ήδη ξεκίνησε νωρίς το πρωί από τις Σέρρεις και πλέον βρίσκεται στο πλευρό του γιού του, ενώ πλάι του βρίσκονται με κάθε τρόπο συγγενείς και φίλοι του που τον «βομβαρδίζουν» με μηνύματα υποστήριξης και αγάπης.
Δείτε το βίντεο με την επίθεση σε βάρος του νεαρού αστυνομικού:
«Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του. Κατάφερα να μιλήσω μαζί του και ευτυχώς είναι καλά» λέει στο protothema.gr η επιστήθια φίλη του, Κατερίνα.