Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Νέα έρευνα: Οι καυτερές πιπεριές εμποδίζουν την μετάσταση του καρκίνου

Τα ευρήματα μιας νέας μελέτης, που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρία Ερευνητικής Παθολογίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Συνάντησης Πειραματικής Βιολογίας 2019 που διεξήχθη στις 6-9 Απριλίου στο Ορλάντο της Φλόριντα, δείχνουν ότι η καψαϊκίνη, η ένωση που είναι υπεύθυνη για την αίσθηση καψίματος που προκαλούν οι πιπεριές τσίλι μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του καρκίνου του πνεύμονα, την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.


Σε πειράματα που περιελάμβαναν τρεις σειρές ανθρώπινων κυττάρων μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα που καλλιεργήθηκαν εργαστηριακά, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η καψαϊκίνη ανέστειλε την εισβολή των καρκινικών κυττάρων, το πρώτο βήμα της μεταστατικής διαδικασίας. Διαπίστωσαν επίσης ότι τα ποντίκια με μεταστατικό καρκίνο που κατανάλωναν καψαϊκίνη είχαν μικρότερες περιοχές μεταστατικών καρκινικών κυττάρων στον πνεύμονα σε σύγκριση με τα ποντίκια που δεν έλαβαν τη θεραπεία.

Πρόσθετα πειράματα αποκάλυψαν ότι η καψαϊκίνη καταστέλλει τη μετάσταση του καρκίνου του πνεύμονα αναστέλλοντας την ενεργοποίηση της πρωτεΐνης Src, η οποία εμπλέκεται στα σήματα που ελέγχουν τις κυτταρικές διεργασίες όπως ο πολλαπλασιασμός, η διαφοροποίηση, η κινητικότητα και η προσκόλληση των κυττάρων.

«Ο καρκίνος του πνεύμονα και άλλα είδη καρκίνου συνήθως μεθίστανται σε άλλες περιοχές όπως ο εγκέφαλος, το ήπαρ ή τα οστά, καθιστώντας δύσκολη τη θεραπεία τους. Η μελέτη μας δείχνει ότι η φυσική ένωση της καψαϊκίνης που υπάρχει στις πιπεριές τσίλι θα μπορούσε να αποτελέσει μια νέα θεραπεία για την καταπολέμηση της μετάστασης σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα», δήλωσε ο Δρ. Jamie Friedman, που πραγματοποίησε την έρευνα στο εργαστήριο Piyali Dasgupta της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Marshall Joan C. Edwards.

«Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή η καψαϊκίνη θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα χημειοθεραπευτικά φάρμακα για τη θεραπεία ποικίλων καρκίνων του πνεύμονα. Ωστόσο, η χρήση της σε κλινικό επίπεδο απαιτεί την αντιμετώπιση των δυσάρεστων παρενεργειών της, όπως ο γαστρεντερικός ερεθισμός, ο πόνος στο στομάχι και το αίσθημα καψίματος», σημείωσε στο καταληκτικό του σχόλιο ο Δρ. Friedman.


Την περίοδο αυτή, οι ερευνητές εργάζονται πάνω στον εντοπισμό ενώσεων αντίστοιχων της καψαϊκίνης, που δεν είναι καυτερές αλλά διαθέτουν την αντικαρκινική δραστηριότητα της καψαϊκίνης.

ygeiamou.gr

Tags
Back to top button