Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Νέα έρευνα για το άγχος: Μπορεί να φέρει την... καταστροφή σε οικονομικά, επαγγελματικά και ιατρικά θέματα

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι σπεύδουν να βγάλουν το χειρότερο συμπέρασμα όταν είναι αγχωμένοι.

Ειδικότερα, ερευνητές του University College London ανακάλυψαν ότι όταν κάποιος τελεί υπό καθεστώς στρες, καταλήγει σε ανεπιθύμητα συμπεράσματα, καθώς έχει βασίσει τη σκέψη του σε αδύναμα στοιχεία.

Σε πειράματα που έγιναν οι συμμετέχοντες που βρίσκονταν εν αναμονή κάποιου αγχωτικού γεγονότος έστρεφαν την προσοχή τους στα αρνητικά ερεθίσματα που δέχονταν. Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το στρες είναι πιο πιθανό να οδηγήσει τους ανθρώπους να καταλήξουν στο χειρότερο δυνατό σενάριο.

«Πολλές από τις πιο σημαντικές επιλογές που θα κάνεις, από οικονομικές αποφάσεις μέχρι ιατρικές και επαγγελματικές, συνήθως γίνονται όταν νιώθεις στρεσαρισμένος. Συχνά αυτές οι αποφάσεις απαιτούν πρώτα τη συγκέντρωση πληροφοριών και τη μελέτη των στοιχείων» αναφέρει ο συγγραφέας της έρευνας Τάλι Σάροτ, προσθέτοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση τείνει κανείς να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στα στοιχεία που οδηγούν σε αρνητικά συμπεράσματα.

Αντιθέτως, οι αποφάσεις που παίρνονται είναι σαφώς καλύτερα ζυγισμένες όταν είναι κανείς χαλαρός. Από την ίδια έρευνα εξήχθη, επίσης, το συμπέρασμα ότι ο αντίκτυπος του στρες στην πνευματική και την ψυχική υγεία μπορεί να βλάψει την παραγωγικότητα και να οδηγήσει σε οικονομική απώλεια.

Tags
Back to top button