Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Ν.Ανδρουλάκης για Τουρκία: «Έχει αναστατώσει όλη την Ανατολική Μεσόγειο»

Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, με τις παρεμβάσεις του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έθεσε το ζήτημα της μετατροπής της Τουρκίας από «εταίρο σε ταραξία» αλλά και της ανάγκης επιβολής εμπάργκο όπλων ως «ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης» από τα Ευρωπαϊκά κράτη.

Ο Ευρωβουλευτής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την έκτακτη Σύνοδο στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου τόνισε ότι η Τουρκία «έχει αναστατώσει όλη την Ανατολική Μεσόγειο».

​Σημείωσε ακόμα δεικτικά ότι «ενώ απειλεί με casus beli δηλαδή με πόλεμο από το 1995 την Ελλάδα, ο κ. Ακάρ χθες, ζητούσε την αποστρατικοποίηση  των Ελληνικών νησιών», ουσιαστικά για να τους διευκολύνουμε.

Όσον αφορά την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως αυτή ρεαλιστικά «δεν υπάρχει», ενώ έδειξε προς μια νέα ειδική σχέση με την γείτονα, «που θα περιλαμβάνει τόσο το καρότο της αναβάθμισης οικονομικής συνεργασίας όσο και το μαστίγιο των αυτοματοποιημένων κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό, ή κυριαρχικών δικαιωμάτων γειτονικών χωρών».

«Μέρος αυτής της συμφωνίας θα πρέπει να είναι και η πρόβλεψη της από κοινού χάραξης των θαλασσίων ζωνών βάσει του Διεθνούς Δικαίου με την Ελλάδα και την Κύπρο εντός χρονικά περιορισμένου διαστήματος», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ πρόσθεσε ότι αλλιώς θα πρέπει με συνυποσχετικό να οδηγηθούμε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση του ίδιου ζητήματος.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εφαρμογή της Κοινής Απόφασης του Συμβουλίου για τις εξαγωγές όπλων σε τρίτες χώρες το βράδυ της Δευτέρας, ο Ευρωβουλευτής απαρίθμησε τις «δύο παράνομες εισβολές στη Συρία και μία στο Ιράκ, κατάφωρη την κατάφωρη παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, τις  παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή και Ελληνική ΑΟΖ».

Ζήτησε ακόμα από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Τζοζέπ Μπορέλ εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Ομάδας, να αναλάβει πρωτοβουλία στο Συμβούλιο ώστε να σταματήσουν οι εξαγωγές ευρωπαϊκών όπλων προς την Τουρκία. «Δεν μπορεί Ευρωπαϊκά όπλα να χρησιμοποιούνται για να απειλούνται δύο Κράτη Μέλη».

Tags
Back to top button