Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Να τι προκαλεί ακόμη και ένα burger στις αρτηρίες μας!

Σύμφωνα με μελέτη, τα μπέρκερ όσο νόστιμα και αν είναι, ακόμα και σε μικρές ποσότητες μπορεί να προάγουν την αθηροσκλήρωση.


Ακόμα και μια διατροφική παρασπονδία έχει άμεση επίπτωση στα αιμοφόρα αγγεία σας, τουλάχιστον σε κυτταρικό επίπεδο, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές μετά από πειράματα που έκαναν.

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Βιοπαθολογίας στη Βαλτιμόρη, η κατανάλωση χαμπουργκερ, πίτσας και αλλαντικών ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα προάγει την σκλήρυνση των αρτηριών (αθηροσκλήρωση) αλλάζοντας γρήγορα τη δομή τους.

Η αθηροσκλήρωση είναι κύρια αιτία εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις υποστηρίζουν ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι τελικά πιο επιβλαβή για την υγεία, απ’ ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Τα πειράματα που έκαναν σε ποντίκια και ανθρώπινες κυτταρικές σειρές έδειξαν ότι δύο μορφές της LDL («κακής») χοληστερόλης προκαλούν τη ζημιά. Πρόκειται για την χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη και την λιγότερο γνωστή οξειδωμένη LDL, που παράγεται από τις ελεύθερες ρίζες.
Τα τρωκτικά σιτίστηκαν είτε με ισορροπημένη υγιεινή διατροφή, είτε με δυτικού τύπου διατροφή που είχε τα ίδια επίπεδα λιπαρών, πρωτεΐνης και υδατανθράκων με αυτά σε ένα κλασσικό μενού εστιατορίου με πρόχειρο φαγητό.


Tags
Back to top button