Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Να γιατί πρέπει να τρως τα φρούτα και τα λαχανικά μαζί με τη φλούδα τους

Σχεδόν όλα τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούμε να καταναλώσουμε με τη φλούδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, η φλούδα μπορεί να είναι πιο θρεπτική από το εσωτερικό του καρπού. 

Έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πλήθος των αντιοξειδωτικών βρίσκονται στη φλούδα των φρούτων και των λαχανικών. Από επιστημονικής άποψης η φλούδα θεωρείται «θησαυρός», καθώς περιέχει συστατικά που θωρακίζουν µε πολλούς τρόπους την υγεία µας.

Επίσης, στη φλούδα περιέχεται ικανοποιητική ποσότητα φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και προστατεύουν από τη δυσκοιλιότητα. Βοηθούν, ακόμα, στην αποβολή χοληστερόλη από τον οργανισμό και μειώνουν το αίσθημα της πείνας.

Εκτός από τις φυτικές ίνες, η φλούδα των φρούτων και των λαχανικών περιέχει και αρκετές χρήσιμες ουσίες για τον οργανισμό όπως κάλιο, καροτένια κ.ά.

Για αυτό και οι ειδικοί συνιστούν να βρούµε τρόπους να τρώµε µε τη φλούδα τους όσα περισσότερα φρούτα και λαχανικά µπορούµε, είτε στύβοντάς τα ολόκληρα είτε βράζοντας τη φλούδα και πίνοντας το ζουμί είτε βάζοντας στον αποχυµωτή ολόκληρα τα φρούτα και τα λαχανικά, ώστε να πιούμε στη συνέχεια όλα τα συστατικά τους.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που πρόκειται να καταναλωθούν ωµά και µε τη φλούδα θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά. Η φλούδα, άλλωστε, είναι το μέρος εκείνο που έρχεται σε επαφή με τις εξωτερικές συνθήκες, αλλά και δέχεται την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Tags
Back to top button