Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Πολιτισμός

Μύκονος: Όταν την ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι – Πώς έγινε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά

Η Μύκονος χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. «Μαγνητίζει» ανθρώπους απ’ όλη την υφήλιο καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, με το καλοκαίρι ειδικά στα στενοσόκακα της να επικρατεί το αδιαχώρητο.

Πώς όμως το αιώνιο νησί των ανέμων μετατράπηκε σε έναν επίγειο παράδεισο για τη λάμψη, την αίγλη, το γόητρο και την ομορφιά κι έγινε η ελίτ των νήσων ανά τον κόσμο;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα must, όλα ξεκίνησαν το 1873 όταν αρχαιολόγοι της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής άρχισαν να κάνουν ανασκαφές στη Δήλο όπου σύμφωνα με τη μυθολογία έδωσε ζωή στην Άρτεμη και στον Απόλλωνα.

Μυκόνος: Μπαράζ μηνύσεων για τα «χρυσά» καβουροπόδαρα

Η ανυπόφορη ζέστη καθώς και οι λιγοστοί πόροι έκαναν τους αρχαιολόγους να κρίνουν πως θα έπρεπε να βρουν ένα κοντινό σημείο για να μπορούν να ξεκουράζονται και να τρέφονται σωστά όσο θα κρατήσει η περίοδος των ανασκαφών κι έτσι επέλεξαν τη Μύκονο, μια άλλη, εντελώς διαφορετική Μύκονο όμως που ουδεμία σχέση έχει με τη λάμψη που «εκπέμπει» σήμερα. Το νησί ωστόσο κατάφερε να τους εντυπωθεί καλά στο μυαλό.

Πέρασαν πολλά χρόνια, τελείωσε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος και οι νέοι της Αθηναϊκής αστικής τάξης πηγαινοέρχονταν στη Μύκονο. Ρεύμα δεν υπήρχε στο νησί αλλά το τοπίο απέπνεε μαγεία.

Μεγάλα ονόματα

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, πλούσιοι άρχισαν να επισκέπτονται το νησί το οποίο με τον καιρό ανέπτυξε κοσμικό χαρακτήρα και άρχισαν να ανοίγουν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και μαγαζιά.

Ονόματα όπως Αριστοτέλης Ωνάσης και Μαρία Κάλλας, Σταύρος και Τίνα Λιβανού, ο βασιλιάς Παύλος και η βασίλισσα Φρειδερίκη, η Μελίνα Μερκούρη, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και η Μπάρμπαρα Στρέιζαρντ το επέλεγαν για διακοπές.

Μύκονος: Αγωνία για τους αγνοούμενους – Σε εξέλιξη επιχείρηση του Λιμενικού

Το 1955 ένας ψαράς βρήκε έναν μισοπεθαμένο πελεκάνο τον οποίο διασώζει και σε συνεργασία με κατοίκους του νησιού τον φροντίζουν και τον περιθάλπουν και έτσι γίνεται η μασκότ του νησιού μετά τη βάφτισή του ως Πέτρος ο πελεκάνος.

Συντομεύοντας την ιστορία, η Μύκονος εξελίχθηκε σ’ ένα κοσμοπολίτικο νησί γεμάτο ομορφιές τόσο φυσικές όσο και τεχνητές κυρίως τη δεκαετία του 80 και 90 όταν πολλοί κοσμικοί ανάμεσά τους πολιτικοί, ηθοποιοί και ξένοι διάσημοι επένδυαν για την αγορά γης στο νησί και σήμερα αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς ντόπιους και ξένους.

Tags
Back to top button