Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μπουτάκια κοτόπουλου με σουσάμι, ντομάτα και μέλι – Νέες γεύσεις στην κουζίνα

Νέες γεύσεις στην κουζίνα σου! Συνδύασε αυτά που δεν συνδυάζονται.


Υλικά

12 μπουτάκια κοτόπουλου (κοπανάκια)
ελάχιστο ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 γεμάτες κουτ. σούπας μέλι
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας, βιολογική
3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 φλιτζάνι σουσάμι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για τη μαρινάδα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη ντομάτα, τη μουστάρδα, το λιωμένο σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Αφήνετε κατά μέρος.

Πλένετε τα μπουτάκια, τα σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα βάζετε στο μπολ με το γλάσο. Τα ανακατεύετε καλά με τα χέρια ώστε να καλυφθούν εντελώς με το γλάσο. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε κατά μέρος για 2 ώρες, για να μαριναριστούν τα μπουτάκια.


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρώς ένα μεγάλο, ρηχό ταψί. Σε ένα ρηχό πιάτο απλώνετε το σουσάμι. Βγάζετε τα μπουτάκια από τη μαρινάδα και τα κυλάτε στο σουσάμι, ώστε να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται. Στη συνέχεια τα απλώνετε σε μονή στρώση στο λαδωμένο ταψί.

Βάζετε το ταψί σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και ψήνετε τα μπουτάκια για 40-45 λεπτά, μέχρι ροδίσουν έντονα και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Στη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζετε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να ψηθούν ομοιόμορφα, χωρίς να καούν. Σερβίρονται ζεστά.

Tags
Back to top button