Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Μπορέλ για πόλεμο στην Ουκρανία: Οι επόμενοι μήνες θα είναι αποφασιστικής σημασίας

Χθες Πέμπτη, ο Τζοζέπ Μπορέλ, επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας προειδοποίησε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία  θα κριθεί τους επόμενους μήνες, παρακινώντας τους δυτικούς συμμάχους να ενισχύσουν τη βοήθεια που παρέχουν στο Κίεβο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον.

«Οι επόμενοι μήνες θα είναι αποφασιστικοί», επέμεινε, τονίζοντας πως «πολλοί αναλυτές αναμένουν ρωσική επίθεση το καλοκαίρι κι η Ουκρανία δεν μπορεί να περιμένει το αποτέλεσμα των προσεχών αμερικανικών εκλογών».

«Όλα όσα πρέπει να γίνουν πρέπει να γίνουν γρήγορα», υπερθεμάτισε στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπου μετέβη έπειτα από παρέμβασή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Στην Ουάσιγκτον, ο Τζουζέπ Μπορέλ συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν και στάθηκε στις συνέπειες που θα είχε δυνητική νίκη της Ρωσίας.

Αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, κατακτήσει την Ουκρανία, στήσει καθεστώς-μαριονέτα στο Κίεβο, όπως βλέπουμε στη Λευκορωσία (...) δεν θα σταματήσει εκεί», προειδοποίησε.

«Όλ’ αυτά θα έχουν τεράστιες συνέπειες για τις ΗΠΑ και τα συστήματα των συμμαχιών που οικοδομήθηκαν γύρω από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη», επέμεινε.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ συναντήθηκε επίσης με τον Ντον Μπέικον, Ρεπουμπλικάνο βουλευτή, ανέφερε ευρωπαίος αξιωματούχος.

Τον προέτρεψε να φανταστεί «ρωσικά άρματα μάχης στο Κίεβο» και να μεταφέρει το μήνυμά του σε κομματική εκδήλωση της παράταξης της αμερικανικής δεξιάς στη Δυτική Βιρτζίνια.

Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν αξιώνει από πέρυσι το Κογκρέσο να εγκρίνει πακέτο χρηματοδότησης ύψους 60 δισεκ. δολαρίων για να συνεχίσει να παρέχεται στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, όμως το αδιέξοδο για το ζήτημα παραμένει στο Κογκρέσο. Η έγκριση του πακέτου χρηματοδότησης εξαρτάται από την καλή θέληση υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στη Βουλή των Αντιπροσώπων, που αρνούνται καν να συζητήσουν το κείμενο για αυτό, εν μέσω αντεγκλήσεων για το μεταναστευτικό ζήτημα.

«Δεν πρόκειται για παιγνίδι χωρίς συνέπειες. Σε μερικούς μήνες, η Ουκρανία μπορεί να μην είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον εαυτό της», είπε ο ευρωπαίος αξιωματούχος. «Οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να το σκεφτούν».

Tags
Back to top button