
Σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι πλήττουν το Μπαγκλαντές. Ο κυκλώνας Mora έπληξε τη νοτιοανατολική ακτή. Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας, η ισχυρή καταιγίδα έφτασε στην ακτή της χώρας σήμερα το πρωί με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 117 χιλιομέτρων την ώρα.
Οι αρχές έχουν προχωρήσει στην απομάκρυνση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων και τη μεταφορά τους σε καταφύγια.
Ο κυκλώνας αναμένεται να πλήξει και μέρη της Ινδίας και της Μιανμάρ. Προηγήθηκαν σφοδρές βροχές στη Σρι Λάνκα, που προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 180 θύματα.
Ο κόλπος της Βεγγάλης είναι μέρος που σημειώνονται καταιγίδες, και το Μπαγκλαντές πλήττεται συχνά από σφοδρή κακοκαιρία κατά τα διάρκεια της εποχής των μουσώνων.