Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μόνο στην Ιαπωνία - Δείτε γιατί κάνουν μασάζ στα... πεπόνια (βίντεο)

Οι Ιάπωνες είναι γνωστοί για την εμμονή που έχουν με τα φρούτα. Ανάμεσα σε πανάκριβες φράουλες, και πολλά άλλα τέτοια εκκεντρικά πλέον συμπεριλαμβάνεται και ένα νέο πεπόνι του οποίου η καλλιέργεια γίνεται τόσο προσεγμένα που του κάνουν… μασάζ.

Πρόκειται για μια πρακτική που εφαρμόζουν στα πανάκριβα αυτά πεπόνια για να γίνουν πιο γλυκά ενώ το κόστος τους κυμαίνεται μεταξύ 100-10.000 δολάρια το καθένα, ανάλογα με το βάρος.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι πολύ προσεγμένη και αυτοί που την πραγματοποιούν λέγονται «μάστορες των πεπονιών». Φορώντας λευκά γάντια, κάνουν δυνατό μασάζ σε όλη τη φλούδα του φρούτου, κάτι που θεωρείται ότι κάνει τη σάρκα τους πιο γλυκιά.

Επίσης, το καλύπτουν με μικρά «καπελάκια» για να μην το κάψει ο ήλιος γιατί δεν είναι μόνο η γεύση του που το διαφοροποιεί αλλά και η εξωτερική του όψη που αποτελεί παράμετρο καθορισμού και της τιμής του στην αγορά. Εξάλλου, στην ιαπωνική κουλτούρα τα φρούτα έχουν ισχυρή συμβολική αξία και η προσφορά τους ως δώρο είναι διαδικασία εθιμοτυπική. Ο τρόπος λοιπόν που αντιμετωπίζουν την καλλιέργεια φρούτων είναι συγκρίσιμος με τέχνη ενώ όσοι ασχολούνται διαρκώς προσπαθούν να ανακαλύψουν νέες μεθόδους για το τέλειο αποτέλεσμα.
Δείτε παρακάτω το σχετικό video για να έχετε καλύτερη εικόνα

Tags
Back to top button