Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μολυσμένο νερό στη Μαγνησία: «Η σαλμονέλα μπορεί να διατηρηθεί στο νερό 30 ημέρες»

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές από τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα στην Μαγνησία. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των δειγμάτων νερού, «υπάρχει μικροβιολογική επιβάρυνση σε δείγματα από το περιφερειακό δίκτυο και τη δεξαμενή. Συγκεκριμένα, εκτός από μικροβιακούς δείκτες κοπρανώδους μόλυνσης που ανευρέθησαν σε πολλά σημεία δειγματοληψιών ανιχνεύθηκε επιπλέον σαλμονέλα στη δεξαμενή και σε δύο επιπλέον δείγματα του περιφερειακού δικτύου. Ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων νερού και η ταυτοποίηση των παθογόνων θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες».

«Η κλιματική αλλαγή μας «δείχνει» τα δόντια της. Οι αιτίες είναι άλλες, αλλά πλέον παίζουμε με τα όρια που μπορούν να συντηρηθούν τα τρόφιμα», είπε στο Mega ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής Κωνσταντίνος Ντελέζος. «Φάνηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, ότι έχουμε σαλμονέλα και κολοβακτηρίδιο. Η σαλμονέλα προέρχεται από τα τρόφιμα, το κολοβακτηρίδιο από τις τουαλέτες», συμπλήρωσε.

Μαγνησία: Όλη η αλήθεια για την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνύπαρξη των δύο μικροβίων μπορεί να προέρχεται ενδεχομένως από επιφανειακά νερά από δίκτυα άρδευσης, ενώ το άλλο σενάριο κάνει λόγο για μόλυνση της αποχέτευσης.

«Η σαλμονέλα μπορεί να διατηρηθεί στο νερό 30 ημέρες. Μόνο και μόνο σε ένα σημείο να υπάρξει μόλυνση, μπορεί να απλωθεί σε όλο το δίκτυο», πρόσθεσε ο κ. Ντελέζος. Τα μικρόβια αυτά δεν προκαλούν θολότητα του νερού, ενώ ο κ. Ντελέζος τόνισε πως με τη χλωρίωση του δικτύου θα σταματήσει η μόλυνση των υδάτων.

Tags
Back to top button