Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Μόλις μάθεις πόσο καλό κάνει στο σώμα σου το κουνουπίδι θα το τρως πιο συχνά!

Πλούσιο σε νερό, βιταμίνη C, σύμπλεγμα βιταμινών Β, κάλιο, σίδηρο, χαλκό και πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία, το κουνουπίδι είναι ο θρεπτικός σύμμαχος στην άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση της κυτταρίτιδας.


Το κουνουπίδι, όπως το μπρόκολο και το λάχανο που ανήκουν στην οικογένεια των σταυρανθών λαχανικών, αποτοξινώνουν τον οργανισμό, καταστρέφουν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες από τις τροφές, μειώνουν την κατακράτηση υγρών, αυξάνουν τη διούρηση και θεωρούνται φυσική μέθοδος πρόληψης και αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.

Οι περισσότεροι το μαγειρεύουμε σαλάτα, βραστό με λάδι και λεμόνι. Ένας διαφορετικός εύκολος τρόπος παρασκευής για πιο ενδιαφέρουσα γεύση είναι να το ψήσετε στο φούρνο με λίγο ξύδι.

Ανακατέψτε σε ένα μέτριο μπολ 1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο, μισό κουταλάκι μουστάρδα, 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 3 κουταλάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο και 2 κουταλάκια κάππαρη.

Βάλτε μισό περίπου κουνουπίδι (μετρίου μεγέθους) σε ένα ταψί, προσθέστε το μίγμα με το ξύδι και ανακατέψτε καλά.
Ψήστε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το κουνουπίδι.


Μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι και επιπλέον ξύδι αν επιθυμείτε.

πηγή : myfit.gr

Tags
Back to top button